Op zaterdag 23 november a.s. is het 6e concert in de serie van 8 waarin het Daniel Kwartet de strijkkwartetten van Beethoven uitvoert.  Dit is een uniek project: nog nooit eerder zijn de strijkkwartetten in één serie gespeeld.

Deze keer zijn het strijkkwartet nr. 4 in C, opus 18-4 en het kwartet nummer 12 in Es opus 127 op het programma. Het strijkkwartet nr. 4 is een jeugdwerk van Beethoven. In deze periode waren de strijkkwartetten van Haydn zeer populair, maar Beethoven had heel andere opvattingen. Zijn muziek was in die tijd ongehoord. Het kwartet deelt de toonsoort met andere werken die Beethoven in die tijd schreef, zoals de vijfde symfonie en pianosonates, zoals de bekende “pathetique”.  Het eerste thema is dreigend, maar gedurende het werk wordt de sfeer vriendelijker. Het strijkkwartet nummer 12 heeft een heel andere sfeer. Het wordt gekenmerkt door verheven schoonheid.

Het concert negint om 15:00 uur. De zaal gaat open om 14:30.
Kaarten zijn  € 20.- aan de zaal en € 15.- in voorverkoop.
Kinderen t/m 15 jaar mogen gratis. Studenten betalen slechts € 5.-.

De kaarten zijn te reserveren via kaarten@muzikc.nl
en te koop bij:
Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145
La Mer/Berlioz, Kortekade 14
Van der Heijde Bladmuziek en cd’s. Coolsingel 119 (Donner, tweede etage)

Strippenkaarten zijn te koop aan de zaal. Met een strippenkaart zijn de concerten van Muzikc zeer aantrekkelijk geprijsd. De strippenkaarten kunnen door meerdere personen worden gebruikt en zijn 2 jaar geldig.

www.muzikc.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.