Stel u voor: uw moeder kan steeds minder goed voor zichzelf zorgen. Alleen bent u niet altijd in de gelegenheid om bij haar langs te gaan en te kijken of alles wel goed gaat. Hoe makkelijk zou het dan zijn om een melding te krijgen als er mogelijk iets aan de hand is? De dienst KPN Vitaal Thuis voorziet daarin. Die registreert de dagelijkse bewegingen van de alleenwonende, met een app voor de mantelzorger. Thuishulp Rotterdam haakt daarop in – door de dienst te installeren en met een thuishulp die kan langsgaan wanneer u dat wilt.

KPN Vitaal Thuis is een nieuw systeem voor de alleenwonende oudere en de mantelzorger. Het bestaat uit onopvallende sensoren (geen camera’s of microfoons), die alleen bewegingen waarnemen. De sensoren, bijvoorbeeld bij de voordeur, de keuken, het toilet en de woonkamer, registreren de dagelijkse bewegingen in huis en leren binnen twee weken het dagritme van de bewoner kennen. Als er iets verandert in het dagelijks ritme, krijgt u op tijd een melding in de app.

Mocht uzelf niet in de gelegenheid zijn om even te gaan kijken, dan kunt u Thuishulp Rotterdam informeren. Dan kan een van de thuishulpen in de buurt gaan kijken of er mogelijk iets aan de hand is.

KPN Vitaal Thuis waarschuwt meteen bij: • dwalen • niet thuiskomen • niet terugkomen uit de badkamer • niet uit bed komen • ongebruikelijke inactiviteit
Thuishulp Rotterdam is een innovatieve organisatie die verschillende diensten biedt. Als ‘vriendelijke duizendpoten’ staan zij te allen tijde klaar – voor hulp bij huishoudelijk werk, als gezelschap, om samen te koken, samen te wandelen, te begeleiden bij een afspraak  buitenshuis of om langs te gaan en te kijken of alles goed gaat.

Gratis installatie door Thuishulp Rotterdam
Het installeren van KPN Vitaal Thuis kan worden gedaan door Thuishulp Rotterdam. De thuishulp komt bij de alleenstaande oudere langs om de sensoren te installeren, geeft uitleg en biedt tevens een gratis eerste dienstverlening. Voor meer informatie of het installeren kunt u bellen naar Thuishulp Rotterdam: 010 – 30 20 160.

De actie loopt tot eind 2019 en geldt alleen wanneer u contact opneemt met Thuishulp Rotterdam.

Voor meer informatie: thuishulprotterdam.nl/KPNVitaalThuis. Hier kunt u ook de brochure downloaden.

(ingezonden mededeling Thuishulp Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.