Eind november ging ‘De Zoete Zaak’ van Abbelmjid Aamira aan de Vlietlaan in Kralingen voor ’t eerst open. De Zoete Zaak ziet er uit als een snoepwinkel, maar is veel meer!

Noten en gedroogd fruit

Schepsnoep in overvloed, inderdaad, maar ook chique bonbons en een ruim assortiment noten en gedroogd fruit: sinaasappel, peer, meloen, kiwi, ananas, mango, papaya en banaan. Natuurlijk is daar ook een ‘mix’ van. Voorts in de vitrine gebak van uitstekende kwaliteit.

Baguette
Graag maakt Abbelmjid een minibaguette voor u klaar met mozzarella, tomaat en basilicum of met geitenkaas en rucola. Hij woonde 14 jaar in Bologna, Italië, was daar werkzaam in de horeca en werd zo een ‘halve Italiaan’. Bij de koffie kunt u ook nog een chocoladebroodje, croissant of donut bestellen. Trek in iets hartigs? Dan is het kaasbroodje of saucijzenbroodje wat voor u. De zaak is dus niet alleen maar zoet. We kunnen ‘zoet’ beter opvatten als ‘zeer aangenaam’.

In Bologna ontmoette Abbelmjid de Nederlandse studente met wie hij later trouwde. Hij en zijn vrouw Floor hebben twee kleine kinderen, een jongen en een meisje, en wonen in Rotterdam.

Om de buurt kennis te laten maken met zijn ‘zoete (zeer aangename) zaken’ heeft Abbelmjid de volgende aanbiedingen bedacht:

De Zoete Zaak vlietlaan Abbelmjid Aamira

Aanbiedingen
Gedroogd fruit, mix, per 100 gram van 1.85 voor 1,50 Koffie met croissant 1,50 Belegd broodje (gezond) van 3,20 voor 2,50 Schepsnoep, per 100 gram, van 85ct voor 65ct

Dat zijn stuk voor stuk toch goede redenen om ’s naar binnen te stappen bij ‘De Zoete Zaak?’ Ook als u even rustig wilt  zitten met een kopje koffie, thee of frisdrank met daarbij een van de vermelde lekkernijen, moet u bij De Zoete Zaak zijn.

Besteller van Post.nl Gijs stapt binnen. Abbelmjid biedt hem een kopje koffie aan. De postbesteller maakt eerst plichtsgetrouw zijn rondje af voordat hij van het aanbod gebruikmaakt en dan raken hij en Abbelmjid gezellig in gesprek. Ook adviseert de postbesteller (als enthousiast video-amateur) bij de fotografie. In De Zoete Zaak is iedereen welkom!

De Zoete Zaak

Vlietlaan 44-B
Rotterdam (Kralingen)
Abbelmjid Aamira
0626-282490
aamira.mj@gmail.com

Geopend: dinsdag t/m zondag, behalve de laatse zondag van de maand.