De afgelopen weken was de wijkredactie, een speciaal redactieteam van OPEN Rotterdam, aanwezig in Kralingen. In dit overzicht vind je een aantal van de verhalen die we met dank aan verschillende Kralingers hebben weten te maken.

Eeuwke Woldring is een van die Kralingers. Eeuwke is verantwoordelijk voor ‘De Ster’, een krant die maandelijks in Kralingen, Crooswijk en een gedeelte van de Stadsdriehoek verschijnt met een oplage van meer dan 23.000 stuks. De krant zelf is nog altijd populair, maar de krant bezorgen wat minder. Eeuwke en De Ster zijn namelijk al enige tijd op zoek naar bezorgers en tot die tijd brengt Eeuwke de krant maandelijks zelf op de fiets rond.

‘Kralingen’ breidt zich uit met ‘Nieuw Kralingen’, een nieuwe Rotterdamse stadswijk met zo’n 800 woningen, grenzend aan het Kralingse Bos. Architect Michiel Raaphorst geeft ons een rondleiding:

Sharda Tahloe, vrijwilligster bij DOCK’s Huis van de Wijk in Kralingen, maakt een handgebaar op de foto alsof ze wil zeggen ‘Kom erbij’ en dat wil ze ook. Sharda zoekt namelijk pleinvaders en -moeders om af en toe, samen met haar, een oogje in het zeil te houden op het speelplein.

De vlag van Kralingen met de herkenbare achtpuntige rode ster wappert tegenwoordig extra veel in het straatbeeld, tenminste als het aan Wijkraadslid Joey van Engelen ligt. Op het Noordereiland hebben ze al langer een eigen vlag die regelmatig de straten siert en dat inspireerde Joey om de Kralingse vlag nieuw leven in te blazen. Oud burgemeester Ivo Opstelten namde ‘eerste vlag’ in ontvangst, maar de bedoeling is dat de vlag wijdverspreid wordt door de wijk om elke dag te laten wapperen.

Ook in Kralingen vroegen we bewoners op straat weer naar hun mening over de wijk. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Bekijk hieronder wat de Kralingers te zeggen hadden:

Via: OpenRotterdam


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.