Bewonersgroep Slachthuisterrein organiseerde van 27 tot en met 29 mei voor de derde keer de Drie Dolle Dwaze Opruimdagen. Dit jaar waren de dagen gericht op automobilisten die vuilnis uit hun auto gooien.

De grootscheepse actie is gehouden in samenwerking met 60 leerlingen van het IJsselcollege die stage lopen via de Vrijwilligerswinkel. Het doel van de actie was om automobilisten bewust te maken van het belang van een schone wijk. Ook portefeuillehouder Paulette Verbist en een aantal deelraadsleden kwamen een handje helpen. Vanaf het eerste kruispunt op de Boezemsingel tot aan het laatste kruispunt van de Boezemlaan werden bestuurders aangesproken en gevraagd geen afval uit de auto te gooien. Daarbij ontvingen zij een papieren tasje waar ze hun afval tijdelijk in kunnen bewaren, en dat ze bij thuiskomst in een prullenbak kunnen legen. In totaal hebben maar liefst 4.500 bestuurders een tasje ontvangen. Anneke Strasters: “De automobilisten reageerden heel positief. Een zeer geslaagde actie dus!”

Vuilniszakken02

Afval op straat gooien is asociaal. Samen kunnen we heel makkelijk de omgeving schoon houden. Stop dat papiertje dus even in je zak en bewaar het totdat je thuis bent. Daar gooi je het met hetzelfde gemak in de prullenbak”, aldus Paulette Verbist. (foto: Theo Boelhouwers)

KLIK HIER voor het laatste nieuws van de Deelgemeente of DOWNLOAD de PDF met al het nieuws.

Deelgemeente Kralingen Crooswijk