Rotterdam – Drie Rotterdammers van 19, 20 en 25 jaar zijn in de nacht van 5 op 6 april aangehouden, kort nadat een 22-jarige Rotterdammer in een woning mishandeld en van zijn vrijheid beroofd was.

De man was die avond op stap geweest en ging rond 02.00 uur zijn woning aan de Schapendreef binnen, waar hij door twee onbekende mannen werd opgewacht. De man bonden hem vast en sloegen hem op zijn hoofd. Vervolgens sleepten ze hem naar buiten om hem een auto in te krijgen. Op dat moment kwamen gealarmeerde agenten in een politieauto aanrijden. De mannen lieten hun auto achter en renden weg.

Rond dezelfde tijd kwam bij de politie ook de melding van een ruzie op het Ooienpad binnen. Ook daar kwam een Rotterdammer (24) laat thuis, maar hij werd buiten zijn woning door twee mannen mishandeld. Het slachtoffer wist een van zijn belagers van zich af te duwen, waarop beide daders wegrenden. Zij werden niet meer aangetroffen.

Korte tijd later werden drie mannen in een auto op de Linker Rottekade aangetroffen. Zij werden aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de mishandeling en de vrijheidsberoving. De politie verhoort de verdachten en onderzoekt hun eventuele rol bij deze incidenten.
De politie heeft de auto die op de Schapendreef was achtergelaten voor sporenonderzoek in beslag genomen. De politie heeft in en rond beide woningen onderzoek verricht en sporen veiliggesteld. Beide slachtoffers zijn overigens bekenden van elkaar.

Politie.nl