Acht minuten was Excelsior afgelopen zaterdag verwijderd van minimaal een gelijkspel in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Toen veroorzaakte doelman Jordy Deckers een strafschop. Hij kreeg een rode kaart, waarna Excelsior alsnog met 2-0 verloor. ,,Zuur”, vond trainer Marinus Dijkhuizen. Komende zaterdag gaan de Kralingers vanaf 19.45 uur voor revanche in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

Excelsior was prima gestart aan het eredivisieseizoen met een gelijkspel in de uitwedstrijd tegen NAC Breda (1-1) en een thuisoverwinning op Go Ahead Eagles (3-2). In Heerenveen leek opnieuw minimaal één punt te kunnen worden bijgeschreven, maar helaas ging het in de slotfase dus mis. Gelegenheidsdoelman Kevin Vermeulen (die onder de lat moest omdat Excelsior al drie keer had gewisseld toen Deckers werd weggestuurd) verrichtte na de strafschop nog twee prima reddingen, maar zag de Friezen in de voorlaatste minuut alsnog voor de tweede keer scoren.

Controle
,,We hebben tegen SC Heerenveen een prima teamprestatie geleverd”, vond Marinus Dijkhuizen. ,,De organisatie achterin stond prima. We gaven wel kansen weg, maar niet al te veel. In fases kwamen wij er prima uit en konden we met name via onze snelle vleugelspelers kansen creëren. Ook na rust had ik het gevoel dat we het onder controle hadden en dat we een punt zouden pakken. Heerenveen had meer balbezit en kreeg meer kansen, maar wij hadden zeker een punt verdiend.”

Heracles
Aanstaande zaterdagavond gaat Excelsior voor revanche in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.De club heeft inmiddels ruim 1600 seizoenkaarten verkocht en verwacht daarom een goed gevuld Stadion Woudestein. Tegenstander Heracles Almelo wacht na drie speelronden nog steeds op het eerste punt van deze competitie en zal daarom gebrand zijn op een overwinning. Omdat Excelsior de drie punten in Kralingen wil houden, staat de toeschouwers ongetwijfeld een leuke wedstrijd te wachten. ,,Een wedstrijd die vergelijkbaar is met die tegen Go Ahead Eagles”, voorspelt aanvaller Tom van Weert. ,,Voor ons is Heracles thuis een wedstrijd waarin we punten moeten pakken, dus ik hoop op een goed resultaat.”

Aanvaller Jordan Botaka is een van de smaakmakers bij Excelsior in de eerste weken van de competitie. Foto: Carla Vos

Aanvaller Jordan Botaka is een van de smaakmakers bij Excelsior in de eerste weken van de competitie. Foto: Carla Vos

Vitesse
Na Heracles Almelo wacht voor Excelsior op zondag 14 september de uitwedstrijd tegen Vitesse. Tussendoor is er een speelvrij weekend waarin interlandvoetbal op het programma staat. Excelsior-speler Marko Maletic zal twee wedstrijden spelen met Jong Bosnië-Herzegovina. Dit zijn kwalificatieduels voor het EK 2015 in Tsjechië. Ook Elso Brito komt wellicht in actie en wel voor het Nederlands Beloften elftal. Aanstaande vrijdag hoort Brito of hij is opgenomen in de definitieve selectie. Voor de verdediger, afkomstig uit de eigen jeugd van Excelsior, kwam de uitnodiging als een verrassing: ,,Ik dacht eerst dat het een grap was, maar toen kreeg ik de mail met alle informatie. Ik had het zeker niet verwacht, maar vind het wel heel erg leuk. Dit is voor mij een stimulans om nog harder mijn best te doen. Ik hoop dat ik komende vrijdag bij de definitieve selectie zit.”

Tickets voor het duel tegen Heracles Almelo zijn te koop via www.excelsiortickets.nl. Kijk voor het laatste Excelsior nieuws op www.sbvexcelsior.nl.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110