Het verlies van een dierbare is een aangrijpende gebeurtenis. Dat begrijpen de uitvaartbegeleidsters van Sereen Uitvaartbegeleiding als geen ander. Hun inlevingsvermogen, aandacht en betrokkenheid zorgen voor een zeer persoonlijk afscheid, gekleurd door iemands leven. Liefdevol mensenwerk voor een gedenkwaardige uitvaart, volledig naar eigen wens.

De wens om te komen tot een mooie inspirerende kantoor- en ontvangstruimte was er al een tijdje. Dit kwam in een stroomversnelling toen het fraaie pand aan de Oudedijk 213 op het pad van Petra Verschoor kwam. “Wanneer de mogelijkheid zich voordoet om zo’n pand, middenin het mooie Kralingen te kunnen betrekken, dan mag je dat niet voorbij laten gaan”, aldus Petra.

Sereen Petra Verschoor 2
Petra Verschoor

Zorg en toewijding
Vijf jaar geleden gooide Petra Verschoor het roer om. Ze wilde een zinvollere betekenis aan haar werk geven in plaats van altijd met targets bezig te zijn in haar juridische baan. Ze volgde de opleiding tot uitvaartbegeleidster en startte in 2010 samen met haar compagnon Sylvia van Leeuwen, Sereen Uitvaartbegeleiding.
Inmiddels werken ze samen met een aantal fijne vrouwelijke collega’s. Innemende dames die met alle zorg en toewijding hun vak uitoefenen, ieder even invoelend en hartelijk. Petra: “Het is een mooi en bijzonder beroep. Elk afscheid is maatwerk met oog voor detail dichtbij de persoon zoals diegene bij leven was. Er is drie maanden hard aan gewerkt om het pand naar eigen inzicht in te richten. Het nieuwe pand belichaamt de filosofie van Sereen. Een uitvaart moet geen droevig, somber gebeuren zijn maar een warm, intiem en vooral persoonlijk afscheid. Sfeervol, licht en transparant. Wij vinden het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt bij ons en ervaart dat uw wensen in goede en vertrouwde handen zijn”.

Sereen Uitvaartbegeleiding

Informatiebijeenkomsten
Petra vindt dat mensen vaker zouden moeten nadenken over hun uitvaart. “Natuurlijk niet elke dag, maar waarom vragen we elkaar niet: wat zou jij eigenlijk willen als je dood gaat? Daarom zal Sereen regelmatig informatiebijeenkomsten organiseren over diverse uitvaart gerelateerde onderwerpen. Maar al te vaak blijkt dat mensen niet weten wat er allemaal mogelijk is. Veelal is men alleen bekend met een kist, maar een rieten mand of
baarplank met een mooie wade is ook een overweging. Ook kan worden gekozen voor een intieme bijeenkomst thuis, bijvoorbeeld in de tuin. En gelukkig wordt er steeds vaker gekozen voor een bijzondere locatie, een geliefd restaurant, landgoed, mooie kerk of een buitenafscheid in de natuur. Recentelijk hebben we een avondcrematie begeleid met fakkels, lantaarns en muzikale begeleiding van een pianiste. Warm en intiem precies zoals de overledene dat zelf wilde.”

Ook voor bijzondere urnen en as-sieraden kan men bij Sereen terecht. Petra: “Wij laten u graag mogelijkheden en voorbeelden zien”.

De officiële opening staat voor begin maart gepland, maar Sereen is inmiddels al wel werkzaam vanuit de Oudedijk. Men is dus van harte welkom!

Contactgegevens:
Sereen Uitvaartbegeleiding
Oudedijk 213 te Rotterdam-Kralingen
tel. 010-8433770
www.sereenuitvaart.nl
info@sereenuitvaart.nl