door Monique van der Gaag

Relaxt zitten Lucas Micheloud (22) en Augustin Macagno (21) in kleermakerszit onder de markies van De Ster. Zich niet bewust van de bedrijvigheid op dinsdagmiddag wanneer de nieuwe krant het licht ziet. Zojuist kookte het water voor hun matéthee. Het regent al de hele dag. Het deert de twee twintigers niet. Ze nemen het leven zoals het komt. Maar ze hebben wel een dringende vraag: “Waar is hier de MacDonalds? We hebben WiFi nodig! Voor Facebook natuurlijk…”

“Op een zonnige dinsdag, het was 13 mei, vertrokken we per vliegtuig van Argentinië naar Europa. We landden in Madrid en wilden liftend naar Barcelona, maar toen dat niet lukte, namen we de trein”, vertelt Lucas Micheloud in het Engels. Hij studeert Rechten aan de universiteit en wil ‘advocado’ worden. Reisgenoot Augustin studeerde ‘industrial engineering’, maar verliet de opleiding. “Ik wil nu verder in de muziek. Ik speelde gitaar in Londen tijdens Wimbledon!”

Geld voor de wereldreis verdienden ze zelf: Lucas werkte vier maanden in een bierbrouwerij en Augustin een jaar in een kledingfabriek. “In Argentinië is het nu winter. We verwisselen onze winter voor jullie zomer. ‘t Sneeuwt nu daar!”, zegt hij, terwijl de regen met bakken uit de hemel komt in het Nederlandse Rotterdam, waar ze nu neergestreken zijn.

Twee Argentijnse globetrotters, Lucas Micheloud (links) en Augustin Macagno schuilen voor de regen onder de markies van De Ster.

Twee Argentijnse globetrotters, Lucas Micheloud (links) en Augustin Macagno schuilen voor de regen onder de markies van De Ster.

Franse auto
Langs de stoep staat hun Franse leenauto geparkeerd. “Vanuit Spanje gingen we naar Frankrijk. Natuurlijk waren we in Parijs! Daarna naar Lille in Noord-Frankrijk nabij de grens met België, waar we deze auto huurden.” Ze overnachtten vaak in een tent, maar nu het zo regenachtig is, slapen ze in de auto. “The car keeps you dry”, lachen ze. En onder de markies van De Ster is het goed toeven. “Ook een kopje thee?” Daarna pakken ze hun gitaren en zingen een ballade in hun moerstaal. Het is alsof de zon doorbreekt… op de stoep bij De Ster.