‘Kunst en horeca gaan altijd héél goed samen’

Eetcafé ‘De Steek’, Lusthofstraat 2a in Kralingen, start met kleine exposities van beeldende kunst. De eerste expositie behelst reisschetsen van de Kralingse kunstenaar Jan Wagner en duurt van 30 juni tot 24 augustus 2013. De officiële opening vindt plaats op zondagmiddag 30 juni om 16.00 uur, door Nico Tournier, artistieke vriend van de exposant.

Sylvia en Koos van Hecke van Eetcafé ‘De Steek’ hebben de wanden van hun zaak vrijgemaakt om er regelmatig kleine exposities van beeldende kunst te houden. Jan de Grauw, voorzitter van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk, adviseert ze daarbij en programmeert de exposanten: “Hoe meer plekken waar je kunst kunt zien in de wijk, hoe beter! Trouwens, ‘kunst en horeca’ gaan altijd héél goed samen!”, is zijn motto.

Deze eerste expositie behelst reisschetsen van de Kralingse kunstenaar Jan Wagner. Met verschillende tekentechnieken zet hij stadsgezichten en landschappen op papier, die hij tijdens zijn reizen door Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje, maar ook door West-Afrika, gemaakt heeft. Het zijn stuk voor stuk ‘juweeltjes’ die voor schappelijke prijzen in ‘De Steek’ te koop worden aangeboden.

Kersverse galeriehouders Sylvia en Koos van Hecke van ‘De Steek'

Kersverse galeriehouders Sylvia en Koos van Hecke van ‘De Steek’

Jan Wagner werd in 1940 in Den Haag geboren. Hij studeerde af aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten (Jan Jongert en Henk de Vos waren ondermeer zijn docenten). Vervolgens studeerde hij in 1982 af als kunsthistoricus aan de Universiteit van Amsterdam. Voor zijn kunstwerken werden hem verschillende nationale en internationale prijzen toegekend. Zijn werk is veelal serieus van inhoud, met een passie voor geschiedenis en het idee van vergankelijkheid, en laat zowel de tragiek als de schoonheid van verval zien. Naast zijn beschouwende oeuvre, vindt Jan Wagner een uitlaatklep in luchtige onderwerpen, zoals de reisschetsen die in ‘De Steek’ te zien zijn.

Reisschets van Jan Wagner: Venetië 1

Reisschets van Jan Wagner: Venetië 1

De expositie is, na de opening, dagelijks vanaf 16.00 uur te bekijken in Eetcafé ‘De Steek’. Wie wil blijven eten, reserveert een tafel in de rook- of rookvrije ruimte of op het buitenterras, telefoon 010-2130966.

  • Adres: Eetcafé ‘De Steek’, Lusthofstraat 2a (hoek Waterloostraat) Rotterdam, Kralingen.

(ingezonden mededeling Jan de Grauw, Kralingen)