Wellicht Luthers bekendste lied. De liederen van de Duitse reformator vormden de inspiratiebron voor het programma dat cantor-organist Wouter van der Wilt samenstelde voor zijn hervormingsdagconcert op zaterdag 1 november in de Hoflaankerk.

Martin Luther schreef en componeerde bijna veertig liederen. Ein feste Burg ist unser Gott geniet daarvan wellicht de grootste bekendheid, maar ook liederen als Vater unser im Himmelreich, Aus tiefer noth schrei ich zu Dir, Wir glauben al an einen Gott en vele andere bekende en minder bekende liederen zijn van zijn hand. In de loop van de tijd werden veel componisten geïnspireerd door Luthers werk, en werden zijn liederen gebruikt als uitgangspunt voor composities. Soms beknopt als koraalvoorspel, soms groots, zoals de koraalfantasie over Ein feste Burg van Max Reger. Naast dit werk hoort u muziek van Bach, Hanff, Heiller, Mendelssohn, Ritter, Tunder en improvisatie.

Het concert in de Hoflaankerk, Hoflaan 1 te Kralingen, begint om 20.00 uur. De verrichtingen van de organist kunnen via de beamer gevolgd worden. De entree is gratis, er is een collecte na afloop. Koffie of fris zijn verkrijgbaar na afloop. Van harte welkom!