Excelsior neemt het aanstaande zaterdag in eigen stadion op tegen Heracles Almelo (aanvang 18.30 uur). Met nog vijf wedstrijden te gaan in de reguliere competitie neemt de spanning toe. De Rotterdammers hopen nog minimaal een plek te kunnen klimmen, om deelname aan de Jupiler Play-offs te ontlopen.

Wat er in de komende weken ook gebeurt, Excelsior maakte afgelopen week ambitieuze nieuwbouwplannen bekend. Twee van de vier hoeken van Stadion Woudestein worden in de komende zomermaanden dichtgebouwd. De club heeft al geruime tijd de ambitie om haar stadion uit te breiden. De eerste fase van het project is nu bepaald, ongeacht op welk niveau de club volgend jaar actief is.

Toegangspoort
,,Het masterplan voor een dichtgebouwd Stadion Woudestein is een lang gekoesterde ambitie, waarvoor we nu de eerste stappen gaan zetten”, stelt algemeen directeur Ferry de Haan. ,,Het stadion ligt aan een toegangspoort van Rotterdam, waar vele inwoners, bezoekers, families en studenten de stad binnenkomen. Wij willen als Excelsior daar een grotere rol in gaan spelen en het stadion een nadrukkelijk gezicht geven, aan de binnen- en buitenkant.”

Supporters
Aankomende zomer zullen de hoeken die grenzen aan de Robin van Persie tribune worden gevuld met publieksplaatsen. Hierdoor groeit de capaciteit van het stadion naar 4.500 plekken, tegenover 3.750 nu. Naast deze publieksplaatsen zullen ook de faciliteiten voor de supporters worden aangepakt. Onder andere het sanitair en de horecavoorzieningen die op dit moment zwaar onder de maat zijn, moeten gaan voldoen aan de eisen van deze tijd. Het authentieke supportershome zal binnen deze plannen intact blijven, evenals het terras dat uitkijkt op het veld.

Uitverkocht
Ferry de Haan geeft de noodzaak van de verbouwing aan: ,,Het masterplan dat er ligt is gebaseerd op het dicht bouwen van alle hoeken van het stadion. Wij hebben een bewuste keuze gemaakt om te starten met het dichtmaken van twee hoeken, waarbij we meer capaciteit creëren maar ook de faciliteiten voor supporters naar een hoger niveau tillen. De afgelopen twee seizoenen hebben wij een bezettingsgraad van 96 procent en zijn wij meerdere wedstrijden uitverkocht geweest, meer publieksplaatsen zijn dus hartstikke welkom.”

Sander Fischer in actie tijdens de stadsderby van afgelopen zaterdag tegen Feyenoord. Foto: Jan den Breejen

Sander Fischer in actie tijdens de stadsderby van afgelopen zaterdag tegen Feyenoord.
Foto: Jan den Breejen

Nieuws en tickets
Kijk voor het laatste Excelsiornieuws op www.sbvexcelsior.nl. Kaarten voor de komende wedstrijden zijn te koop via www.excelsiortickets.nl of (zonder clubkaart) via de administratie van Excelsior.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110

 

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)