In 2019 wil Excelsior Rotterdam geschiedenis gaan schrijven door zich voor de vijfde achtereenvolgende keer te handhaven in de Eredivisie. Als dat lukt, speelt Excelsior zes seizoenen achtereen op het hoogste niveau en dat is de Kralingse club nog niet eerder gelukt in de 116-jarige geschiedenis.

Het jaar 2018 eindigde voor Excelsior met een kater na de 0-3 nederlaag tegen Heracles Almelo. Halverwege de competitie staan de Rotterdammers op de veertiende plaats van de Eredivisie, een plek die na 34 wedstrijden rechtstreekse handhaving zou betekenen. Zover is het echter nog niet en dus zal Excelsior nog zeventien wedstrijden flink aan de bak moeten om voldoende punten binnen te halen.

China
Deze week verblijft de selectie van onze hoofdtrainer Adrie Poldervaart in het Zuid-Spaanse Alhaurin. Als voorbereiding op de tweede seizoenshelft werkt de selectie daar een trainingskamp af. Deze week speelt Excelsior onder meer een oefenduel tegen China onder de 25. ,,De boel weer op scherp zetten voor de herstart van de competitie’’, zo vatte trainer Poldervaart de doelstelling voor deze week samen.

Feyenoord
Aanstaande maandag is de nieuwjaarsreceptie van Excelsior en op vrijdag 18 januari begint zoals gezegd de tweede seizoenshelft met de uitwedstrijd tegen Vitesse (aftrap 20:00 uur). Daarna volgen twee thuiswedstrijden. Op zaterdag 26 januari komt De Graafschap naar het Van Donge & De Roo Stadion (aanvang 19:45 uur) en zondag 3 februari staat de stadsderby tegen Feyenoord op het programma (aanvang 12:15 uur).

Elías Már Ómarsson haalt uit, maar treft helaas geen doel in de laatste thuiswedstrijd van 2018 tegen Heracles Almelo. Foto: Jan den Breejen

Halve seizoenkaart
In de tweede seizoenshelft vallen de beslissingen. Wil jij na de winterstop geen thuiswedstrijd missen van Excelsior Rotterdam? Bestel dan nu een halve seizoenkaart en je hebt toegang tot alle thuisduels na de winterstop. In de tweede seizoenshelft spelen we in het Van Donge & De Roo Stadion nog acht thuiswedstrijden, waaronder die tegen Feyenoord, PSV en AZ. Een seizoenkaart is niet alleen de makkelijkste, maar ook de goedkoopste manier om onze thuisduels te bezoeken. Bestellen kan via www.excelsiortickets.nl of via de administratie van Excelsior Rotterdam.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.