Een stunt in het Van Donge & De Roo Stadion waar Excelsior Rotterdam afgelopen zondag zegevierde in de stadsderby tegen Feyenoord. ‘Kralingen’ versloeg ‘Zuid’ met 2-1 door een treffer in de laatste minuut van de wedstrijd van Robin van der Meer.

Het was een Van Persie-achtig doelpunt waarmee Robin van der Meer zondag de derby besliste in Kralings voordeel. Hij schoot de voorzet van Mounir El Hamdaoui in één keer langs doelman Kenneth Vermeer in de touwen en liet het thuispubliek in het Van Donge & De Roo Stadion juichen.

Robin van der Meer moest na afloop van de stadsderby een rondje pers doen. Iedereen wilde van hem horen hoe dat was gegaan met de winnende treffer, enkele seconden nadat hij als vervanger van Marcus Edwards in de ploeg was gekomen. Samen met zijn medespelers ging hij echter eerst even langs het supportershome, waar de supporters al een liedje hadden bedacht: ‘Onze Robin is beter!’

Adrie Poldervaart was uiteraard gelukkig met deze overwinning tegen de stadgenoot: ,,Na de 1-1 hadden we nog wel de drive om er drie punten van te maken. Gelukkig is dat gelukt. Ik ga een glaasje rode wijn nemen en dan eens goed terugkijken naar de wedstrijd. Dit is prachtig voor de club en hadden we écht nodig.’’

Een week na de 2-0 overwinning op De Graafschap mocht de ploeg van Adrie Poldervaart zondag dus opnieuw drie punten bijschrijven. Het blijft spannend in het rechter rijtje van de Eredivisie en dus kijkt Excelsior alweer vooruit naar de twee komende belangrijke wedstrijden tegen Fortuna Sittard (uit) en FC Emmen (thuis). Wil je erbij zijn als Excelsior op zondag 17 februari FC Emmen ontvangt in het Van Donge & De Roo Stadion? Via www.excelsiortickets.nl kun je kaarten bestellen voor dit duel en voor de andere nog resterende thuisduels in de Eredivisie.

Robin van Meer zorgde met een geweldig doelpunt voor de Kralingse overwinning tegen Feyenoord. Foto: Jan den Breejen

MatchWornShirt.com

Wil jij een van de shirts hebben die onze spelers zondag droegen tijdens de stadsderby tegen Feyenoord? Ga dan naar MatchWornShirt.com en bied mee. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan Excelsior4All, onze eigen maatschappelijke stichting. Meer specifiek gaat de opbrengst van de veiling naar het 10-weekse Talentontwikkeling = Topsport programma. De veiling sluit donderdagmiddag om 12:15 uur. Na ontvangst van betaling wordt het shirt binnen 24 uur aangetekend en gratis verzonden. Betalen kan eenvoudig en veilig via iDeal, creditcard en PayPal.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.