Excelsior Rotterdam wacht nog vier ‘finales’, te beginnen zondag tegen Willem II

Het is komend weekend Pasen, maar het voetbal in de Eredivisie gaat  gewoon door. Excelsior Rotterdam wacht a.s. zondag (aftrap 12:15 uur) de thuiswedstrijd tegen het Willem II van oud-Excelsior-trainer Adrie Koster. Met nog vier ‘finales’ te gaan, kan Excelsior de punten meer dan goed gebruiken in de strijd tegen degradatie.

,,Als je het glas halfvol ziet, dan kun je hier iets mee met het oog op de komende vier wedstrijden. Het is ook mijn taak om het glas halfvol te zien. Ik moet zo denken.’’ Na afloop van de met 6-2 verloren uitwedstrijd tegen Ajax wilde Excelsior-trainer Ricardo Moniz vooral de lichtpuntjes noemen. Die waren er ook zeker. Tegen het veel betere Ajax (dat a.s. dinsdagavond strijdt tegen Juventus om een plek in de halve finale van de Champions League) kwam Excelsior helemaal niet zo slecht voor de dag en werden zelfs twee prachtige doelpunten gemaakt; twee keer zoveel als in de zeven wedstrijden hiervoor.

Goede gevoel
Het goede gevoel vasthouden is belangrijk, want in de komende weken wachten Excelsior – zoals dat zo mooi heet – nog vier finales, nl. tegen Willem II, ADO Den Haag, AZ en Heracles Almelo. De Rotterdammers staan momenteel zeventiende in de Eredivisie en zullen dus nog alle zeilen moeten bijzetten om zich opnieuw te kunnen handhaven, al dan niet na het spelen van play-offs.

Sparta?
In de play-offs lonkt, zoals de ranglijsten nu zijn, de stadsderby tegen Sparta als eventuele finale, maar daaraan wil voorlopig nog helemaal niemand denken. Het gat met nummer 15 FC Emmen is slechts drie punten en twee daarboven staat Fortuna Sittard. De laatste competitieweken staan bekend om hun krankzinnige uitslagen, dus beslist is het zeker nog niet.

Kralinger Mounir El Hamdaoui scoorde zowel in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda als uit tegen Ajax voor Excelsior Rotterdam. Foto: Jan den Breejen

Fijn voetbalmiddagje
Op Paaszondag komt bekerfinalist Willem II naar het Van Donge & De Roo Stadion. Het belooft heerlijk weer te worden en dus een fijn voetbalmiddagje. Het wordt de eerste thuiswedstrijd onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Ricardo Moniz, die afgelopen week werd aangesteld als opvolger van de opgestapte Adrie Poldervaart. Zijn contract loopt voorlopig tot het eind van dit seizoen.

Kaarten bestellen
Wil je erbij zijn a.s. zondag in het Van Donge & De Roo Stadion? Bestel dan nu jouw kaarten via www.excelsiortickets.nl. Je kunt daar tevens terecht voor kaarten voor de laatste reguliere thuiswedstrijd tegen AZ op zondag 28 april (aftrap 14:30 uur). Kijk voor het laatste Excelsior Nieuws op www.sbvexcelsior.nl.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.