Excelsior kreeg afgelopen zondag een harde eredivisieles van PEC Zwolle. De gasten wonnen met liefst 0-5 in Stadion Woudestein. Dat betekende de eerste nederlaag voor Excelsior in eigen stadion. Komende zaterdag staat de volgende thuiswedstrijd op het programma, tegen stadgenoot Feyenoord.

Een wedstrijd tegen een van de andere Rotterdamse voetbalclubs is altijd leuk. Stadion Woudestein is niet voor niets al weken uitverkocht voor het treffen met Feyenoord. Net als de afgelopen thuiswedstrijden, zullen ook komende zaterdag, als om 18.30 uur wordt afgetrapt, 3.600 toeschouwers op de tribunes van Stadion Woudestein zitten. Excelsior hoopt zich tegen Feyenoord te revancheren voor de 0-5 nederlaag van afgelopen weekend.

Corners
In het eerste kwartier van de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle had Excelsior het nog aardig voor elkaar. ,,We kregen al snel drie corners en ik dacht: als er een doelpunt gaat vallen, dan is het voor ons”, zei trainer Marinus Dijkhuizen. Helaas bleek de openingstreffer van PEC Zwolle na zeventien minuten de opmaat naar een fase van elf minuten waarin de gasten de wedstrijd beslisten. Halverwege was het 0-3 en was de wedstrijd feitelijk gespeeld. In de tweede helft voegde PEC Zwolle nog twee treffers aan dat aantal toe, waardoor Excelsior met 0-5 verloor.

Goede les
,,Een pijnlijke middag, een harde eredivisieles”, zo vatte Marinus Dijkhuizen de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle samen. ,,PEC Zwolle was heel effectief en dodelijk voor het doel. Het ging heel snel. In de rust probeerden we nog wel iets recht te zetten, maar het zat er bij ons niet in vandaag. Ik ga er vanuit dat dit een incident is. Misschien is dit wel eens goed. Soms kun je beter met 0-5 verliezen dan met 0-1, al blijft het natuurlijk heel vervelend. Hopelijk is deze nederlaag een goede les voor ons. We zijn vandaag weggespeeld, maar daar moeten we niet van in de war raken”.

Luigi Bruins in actie in de verloren thuiswedstrijd van Excelsior tegen PEC Zwolle. Foto: Jan den Breejen

Luigi Bruins in actie in de verloren thuiswedstrijd van Excelsior tegen PEC Zwolle. Foto: Jan den Breejen

Daniel den Hoed
Helemaal aan het begin van dit jaar, op zondag 5 januari, speelden Excelsior en Feyenoord ook al tegen elkaar – in de Kuip. Dat was een benefietduel ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Daniel den Hoedkliniek. Voor 40.000 toeschouwers won Feyenoord toen met 1-0. De enige treffer viel in de 88e minuut en werd gemaakt door Tonny Vilhena. De laatste ontmoeting in Kralingen was op 5 augustus 2011, Feyenoord won toen met 0-2. De keer daarvoor, op 15 augustus 2010, bleven de punten in Kralingen. Excelsior won met 3-2 door de beslissende treffer in de laatste minuut van Guyon Fernandez.

Stunt?
Stunt? Uiteraard hoopt heel Kralingen zaterdag op een nieuwe stunt. Tot de winterstop speelt Excelsior vervolgens nog uit tegen ADO Den Haag en thuis tegen Ajax. Dit laatste duel, op zondag 21 december, is al uitverkocht. Tussendoor speelt Excelsior in het bekertoernooi tegen NAC Breda. Kaarten voor dit duel, dat wordt gespeeld op donderdag 18 december, aftrap 18.30 uur, zijn kaarten te koop via www.excelsiortickets.nl of via de administratie van Excelsior.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110