detail Rotterdam: Kop van Zuid
(70 x 100, oil on canvas)

Expositie Ruben de Jong in Galerie Kralingen is verlengd tot en met 13 mei 2017. Hij schildert stadsgezichten (voornamelijk olieverf op doek) van Rotterdam, New York en andere wereldsteden.

 

 

Elke stad is een wonder, elk gebouw vertelt een verhaal

Deze woorden komen altijd in mij op als ik door een stad loop. Ze zijn al jaren een soort motto voor mij. Soms is een stad slechts een stad en een straat slechts een straat. Maar soms….. door een bepaalde lichtval of door onverwachte kleuren, krijgt een straat ineens een soort sfeer en bezieling. Die sfeer en die bezieling probeer ik vast te leggen, hoe ongrijpbaar ook.

Ik schilder realistisch, omdat ik niet teveel tussen het verhaal en de kijker wil instaan. Met mijn schilderijen stel ik u eigenlijk de vraag of u het soms ook heeft gezien: die uitstraling, dat licht, die kleuren, de energie, de dynamiek? En ik ben benieuwd of u samen met mij onder de indruk bent van het wonder dat de stad is.


New York – 8th Avenue
(100 x 50, oil on canvas)

Contrastrijk werken heeft mijn voorkeur. Dit komt tot uitdrukking in het gebruik van kleuren en/of felle lichtvlakken die ik afzet tegen donkere (bijna zwarte) vlakken. Het komt ook tot uitdrukking in strakke rechte lijnen gecombineerd met losse toetsen. Loop eens binnen bij Galerie Kralingen, u bent van harte welkom.

Galerie Kralingen
Gashouderstraat 9
3016 EH Rotterdam
open: do t/m za 14:00 – 18:00
tel: 010 4135454 (galeriehouders: Georges Knap en Micheline Nijsten)
www.galeriekralingen.nl
www.rubenspaintings.nl