Pilot in Rotterdam op maandag 18 november

Het Havenziekenhuis Rotterdam organiseerde op maandag 18 november een informatiebijeenkomst over het bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Ruim 140 deelnemers bezochten de avond. Dat het bevolkingsonderzoek en de pilot die nu plaatsvindt in de Rotterdamse regio leeft onder de inwoners van de stad blijkt wel uit het grote aantal aanmeldingen: het aantal beschikbare plaatsen werd tweemaal overtroffen.

Daarom worden er in december nog twee extra bijeenkomsten georganiseerd. De deelnemers kregen informatie over het ontstaan van darmkanker, de stappen van het bevolkingsonderzoek, de test met ontlasting, het inwendig kijkonderzoek in de darmen en een darmoperatie, mocht dat nodig zijn. Het laatste half uur was vrijgehouden voor vragen aan de artsen en verpleegkundig specialisten en daar werd volop gebruik van gemaakt. De tweede bijeenkomst op maandag 9 december is vol, maar het Havenziekenhuis maakt deze week op de website www.havenziekenhuis.nl bekend wanneer de derde informatieavond plaats zal vinden.

Havenziekenhuis
Het Havenziekenhuis en Instituut voor Tropische Ziekten B.V. is een thuishaven voor wereldburgers, Rotterdammers, zeelieden en binnenschippers. Het is een klein en toegankelijk algemeen ziekenhuis. Het Havenziekenhuis biedt goede medische zorg met persoonlijke aandacht in een gastvrije omgeving. Patiënten kunnen er snel terecht voor onderzoek en behandeling bij hun vertrouwde medisch specialist. Al sinds de oprichting in 1927 is het Havenziekenhuis landelijk leidend op het gebied van Tropengeneeskunde en Reizigersziekten. Een andere bijzondere specialisatie van het Havenziekenhuis is de Ouderengeneeskunde; de specifieke zorg voor de ouder wordende mens door diverse disciplines. Het Havenziekenhuis is een zelfstandige dochter van het Erasmus MC en heeft daardoor een directe lijn met de medisch specialisten van dit universitair medisch centrum.

Havenziekenhuis en Instituut voor Tropische Ziekten, Haringvliet 2, 3011 TD Rotterdam, tel. 010-4043300, www.havenziekenhuis.nl

(ingezonden mededeling Havenziekehuis)