Benefietconcert met Ghanese en Europese klanken en kleuren

Op vrijdag 23 september is er een bijzonder benefietconcert in de Sint Lambertuskerk. Een gevarieerd programma met Ghanese zang, muziek met marimba, harp, koorzang, fluit en orgel staat garant voor een geweldige avond.

Dit dankzij de belangeloze medewerking van professionele en amateurmusici, namelijk Het Holland Marimba Duo, Emmanuel Attobra en Denis Kusi, Eric Koevoets, Sarah Draus,
Hedwig Gaasterland en parochiekoor Sint Gregorius. De gehele opbrengst gaat naar de stichting ‘Eyes on Ghana’, die daardoor bij hun nieuwe kliniek in Asuoso een ingerichte woning kunnen realiseren voor de verloskundige.

Tijdens de pauze in de kerktuin zijn tegen betaling, drankjes en Ghanese hapjes te verkrijgen. De toegang is vrij met na afloop een collecte, bestemd voor ‘Eyes on Ghana’.

Wilde Ganzen
In Ghana is in de afgelopen 3 jaar met steun van vele donateurs en o.m. ‘De Wilde Ganzen’ een nieuwe kliniek gebouwd in het plattelandsdorp Asuoso. De geboden medische zorg bestaat uit een polikliniek met laboratorium, een uitgebreide oogkliniek, inclusief een grote optische afdeling, een oog-operatieafdeling en een moeder-en-kind kliniek. Voor de moeder-en-kind kliniek is uiteraard een verloskundige nodig. Aangezien de afstanden groot zijn en de wegen moeilijk begaanbaar, woont de verloskundige in een eigen woning bij de kliniek. Deze woning is klaar, maar dient nog te worden ingericht. Hiervoor is een bedrag van 1.500,- benodigd, dat met dit concert wordt ingezameld.

Waar en wanneer?
Het concert op vrijdag 23 september begint om 20.00 uur. De Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 19.30 uur. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Trompenburg – Tuinen & Arboretum’ / ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd. Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook lambertuskerk-rotterdam.nl en rotterdamorgelstad.nl.

(ingezonden mededeling Venster op Muziek in de Lambertus)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]