Van links naar rechts: Govert den Toom sr., Paul de Jong, Govert den Toom jr., Ton den Toom, Peter Hoek, Nelize den Toom, Nancy Hoek, Harm-Jan den Toom, Marijke den Toom (echtgenote van Ton den Toom) en helemaal vooraan Thom den Toom, zoon van Govert jr., bijna 3. ’s Morgens vroeg riep hij al “Papa, gaan we klussen?”. Alle ‘Den Tooms’ komen uit hetzelfde gezin.

Terug in de tijd….

In september 1973 begon Govert den Toom sr. zijn eigen doe-het-zelfwinkel in een loods op het terrein van Koopcentrum Den Toom onder de naam ‘Doe het zelf hal Kralingen’. Het assortiment was klein maar daar kwam al snel verandering in door de vraag naar meer. Het was de tijd van houten schrootjes voor wanden en plafonds. Hier werden dagelijks vele meters van verkocht. Ook latex verf ging vlot over de toonbank. Het assortiment groeide zo snel dat we in 1981 op de Oudedijk in een groter pand verder zijn gegaan. In 1983 deed Paul de Jong zijn intrede in de zaak. Hij is nu al veertig jaar voor veel klanten een vertrouwd gezicht.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Bij de meeste klanten is hij bekend als ‘Paul de timmerman’. In 1984 kwam Ton bij zijn vader in de onderneming. In 2010 trok Govert sr. zich terug en in 2013 kwam Govert jr. (zoon van Ton) binnen. In de achterliggende jaren hebben we verschillende verbouwingen en uitbreidingen gedaan en zijn we nu blij met de ruimte die we hebben. Govert en Paul werken meest in de buitendienst, zoals het plaatsen van kasten, deuren, binnen- en buitenzonwering, horren enz. Marijke den Toom (de vrouw van Ton) springt af en toe bij in de winkel als het nodig is en verzorgd de administratie. Sinds 2019 zijn dochter Nelize en zoon Harm-Jan ook bekende gezichten in de winkel. Zoals u ziet zijn we een echt familiebedrijf. Samen met Paul, Peter en Nancy zijn we een hecht team en bedienen we u graag als klant.

Onze hartelijke dank gaat uit naar de vele trouwe klanten die het mede mogelijk hebben gemaakt dat wij nu ons 50-jarig jubileum mogen vieren.

Familie den Toom

Oudedijk 171
3061 AC Rotterdam tel. 010-4125534
www.hubo.nl/kralingen

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.