Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest zet deuren open voor de jongste muzikanten: met 1 jaar les je eigen orkest! Als je meer dan 1 jaar les hebt op viool, cello of bas, ben je van harte welkom bij één van onze jeugdorkesten! De eerste twee repetities mag je gratis meedoen.

In Kralingen-Crooswijk, Katendrecht en Het Oude Noorden krijgen kinderen die tenminste een jaar viool-, cello- of contrabasles hebben de kans om in een eigen orkest te spelen. Vanaf begin oktober organiseert de vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest (RJSO) op drie plekken in de stad jonge ensembles. Met een professionele dirigent/docent wordt elke week minimaal een uur gerepeteerd aan leuke muziek.

MiXin’Music, de door Mi Sun Hiltermann (creatieve ondernemer van het jaar 2015 ) opgericht muziekcentrum is een van de locaties waar wordt gerepeteerd. Mi Sun was ooit concertmeester bij de organiserende vereniging, en weet als geen ander dat samen spelen naast je muzieklessen het leukste is dat je met je instrument kunt doen. Het RJSO is een vereniging met 3 jeugdorkesten naast de jonge ensembles en bestaat al meer dan 40 jaar. De ensembles gaan een paar keer per jaar concerten geven met de jeugdorkesten. Ze zullen o.a. een bijdrage leveren aan het jaarlijkse Moederdagconcert in De Doelen.

Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest 2

 

Waar?
Katendrecht – Basisschool De Schalm: vanaf donderdag 1 okt 16.30 uur
Oude Noorden – Klooster Het Oude Noorden: vanaf vrijdag 2 okt 16.45 uur
Kralingen-Crooswijk – Muziekcentrum MiXin’Music: vanaf woensdag 7 okt 15.45 uur
De eerste twee repetities mag je gratis meedoen.

Geïnteresseerd? Kijk op www.rjso.nl of mail naar rjse@rjso.nl voor meer informatie. Kom op 1, 2 of 7 oktober langs en speel mee!

logo-RJSO