Bijna een jaar na de aankondiging komt voor Kantoorvakhandel Rembrandt de finish in zicht. Eigenaar Rob de Jong zal zaterdag 28 oktober voor ’t laatst de deur opendoen voor de klanten. “De opheffingsuitverkoop is begonnen”, verklaart hij. De familie De Jong begon 66 jaar geleden met de winkel op de hoek van de Oudedijk en Taborstraat in Kralingen. Rob had er afgelopen maart 40 jaar opzitten.

Voor wie van schrijfwaren, en wat daar allemaal bij komt kijken, houdt, is Rembrandt een dorado. Ook nog voor scholieren! In de (fysieke) winkels ‘oude stijl’ kan je het assortiment ruiken, zoals dat van de bakker, slager en groenteboer en dat van de kantoorvakhandel. Dat was en is nog steeds zo in Rembrandt.

Veel is spectaculair afgeprijsd: zware nietmachines, een geldafstortkluisje, kaartenbakken en zg. tabkaarten (A t/m Z), vulpennen, multobanden en -vullingen, heel veel papier, A4 en A3, wit en gekleurd, verpakkingsmateriaal, zoals: verzenddozen, luchtkussenfolie, inpakvloei, plakband, duct tape, touw en inpakpapier, kwitantieboekjes, een flipover, perforators, markers in alle kleuren, kleurpotloden, fineliners viltstiften, cartridges voor printers, Moleskine notitieboekjes (veel maten en soorten), enveloppen, groot en klein, (multo)mappen, ringbanden, schrijfblokken, elastiek, lijm, potloden, olieverf, acrylverf, waterverf, textielverf, ecoline, (vulpen)inkt, te veel om op te noemen. Een rondkijkende klant: “Straks moeten we dit op internet bestellen”.  Hij lijkt zich daar niet op te verheugen. De collectie is deels mischien wel ‘museaal”.

Voor de liefhebber is hier veel te halen. Zoals de heer die sinds zijn pensionering de hele wereld over reist en steeds weer ergens anders woont. Hij komt om ‘landkaartspelden’. Hij wil namelijk daarmee op een wereldkaart alle plaatsen op de wereld waar hij verbleef, aangeven.

Rob de Jong lijkt onaangedaan door de aanstaande grote verandering in zijn leven. Vorig jaar nam hij al afscheid van zijn  trouwe personeel, Nancy en Peter Hoek, broer en zus (die gingen beiden vervolgens aan de slag bij Hubo, aan de overkant van de Oudedijk). In De Ster van 4 oktober vorig jaar en op De Ster Online kan kennis worden genomen van zijn wederwaardigheden in Rembrandt. Zie: desteronline.nl/niet-failliet-maar-met-pensioen. Toch lijkt het hem niet niks te doen: “De klanten gaan me missen en ja, ik ga de klanten missen.”

Nu kan het nog, de kantoorspullen liggen ‘voor het grijpen’, tot zaterdag 28 oktober aanstaande. Om 13.00 uur begint de afscheidsreceptie.

‘ Rembrandt ‘ – kantoorvakhandel, kunstbenodigdheden, Oudedijk 168 (hoek Taborstraat), 3061 AR Rotterdam, telefoon 010-4122626


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.