Femke Bertram weet het even niet meer. Op De Ster Online verscheen op 15 november jl. haar noodkreet, zie: desteronline.nl/go-femmie-go Gastouder Femke moest per 1 januari 2019 haar huurwoning in de Adamshofstraat in Kralingen hebben verlaten. Ze zit er nog, met haar 4 kinderen. Thans hangt haar een dwangsom van 30.000 euro boven het hoofd. Maandenlang zocht ze naar een oplossing maar tot heden heeft die zich niet aangediend.

Toen Femke zo’n 10 jaar geleden de kinderopvang ‘Go Femmie’ startte, deed ze dat met toestemming van de vorige eigenaar. De huidige eigenaar kwam erachter dat voor het gastouderschap niets zwart op wit stond en eiste dat zij de woning op korte termijn zou verlaten. De rechter stelde de eigenaar in het gelijk.

Gedijen aan de Maas

Femke wil doorgaan met de kinderopvang en daarnaast jongeren gaan coachen. Daarvoor heeft ze de stichting ‘Gedijen aan de Maas’ opgericht. Pogingen om daarvoor een grote locatie te vinden, waar ze ook met haar 4 kinderen zou kunnen wonen, strandden tot dusver.

Veel buurtbewoners maar vooral de ouders van de kinderen die worden opgevangen door Femke, staan vierkant achter haar. Ook al omdat ze in haar buurt, omgeving Lusthofstraat, zeer wordt gewaardeerd vanwege haar vele activiteiten voor de buurt. Zie het recent gemaakte filmpje, te zien op Facebook gemaakt door Eva Haak Wegmann en Stepan Warmenhoven: facebook.com/femke.bertram.5/videos/375658816544256

Wie helpt?

Waar moet Femke naartoe? Met haar 4 eigen kinderen en de 7 kinderen die door haar worden opgevangen? Na de uitspraak van de rechter is ze koortsachtig op zoek naar een vervangende ruimte, liefst in de buurt, waar zo óók kan wonen. Tot dusver zonder resultaat. Wie helpt, heeft een idee? Contact met Femke Bertram: 0615-861499 en fmbertram@hotmail.com. Zie ook: gastouderfemmie.nl en gedijenaandemaas.com

Wilt u Femke Betram financieel steunen? Zie:

getfunded.nl/campagne/2590-ondersteun-go-femmie-met-een-mooie-financi-le-bijdrage


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.