Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2019. Ik heb veel generaties meegemaakt en nu zit ik er nog middenin met veel veranderingen door de jaren heen. Maar de liefde voor elkaar blijft hetzelfde.

Dat merk je in de maand december, het meest op de laatste dag van het jaar. Ik heb 2 kinderen Nora en John, 4 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen, van alle leeftijden. Dat is makkelijk voor een politiek mens zoals ik. Je hoort en ziet alle generaties van groot tot klein en weet een beetje wat er in  hun leven speelt, van school tot clubs.

Nu ik in Berkel en Rodenrijs woon en mijn halve familie ook, komen de kinderen die nog op de lagere school zitten dinsdags tussen de middag bij mij lunchen. Heel dikwijls krijgen ze poffertjes, want die zijn kant en klaar te kopen. Ook broodjes met knakworst vinden ze lekker. Ik heb best nog wel een druk leven.

Een keer alleen thuis op oudejaarsavond vind ik niet erg. Maar dat vindt mijn kleindochter Linda niets en word ik uitgenodigd om naar de Noordersingel in Berkel en Rodenrijs te komen waar zij woont. Het wordt heel gezellig, de familie en de buren komen ook en wij hebben vuurwerk, zei ze.

Gelukkig had ik een dikke trui aan want het feest was buiten in een tent  met lekkere stoelen en een straalkachel en heel veel eten en drinken .

Mijn kleindochter woont in een oud arbeidershuisje en heeft later het huisje ernaast erbij gekocht zodat het nu groter is. Ze kijkt uit op de Groenzoom waar de kinderen hutten kunnen bouwen, vissen in het slootje en kanoën. Voor kinderen is het daar goed wonen. Wel een verschil met de stad waar ik ben opgegroeid en nog steeds mis maar voor de kinderen is het ideaal.

Wij hebben veel gezongen. Spelletjes gespeeld, mais gepoft en brood gebakken maar het klapstuk kwam om 24.00 uur toen het vuurwerk werd afgeschoten. Vanuit de tent  was het goed zichtbaar.

Ik kreeg het toen wel koud en ben naar binnen gegaan waar de kinderen aan het sjoelen waren. Ik kon gelijk meedoen.

Greet Wijs


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.