Nieuwjaarsconcert Muzikc in Pro Rege op zaterdag 12 januari

Op zaterdagmiddag 12 januari, aanvang 15.00 uur, zal ‘Musica Poëtica’ het traditionele Muzikc Nieuwjaarsconcert in Rotterdam-Kralingen uitvoeren in Pro Rege, Oudedijk 113. Het concert kreeg als titel mee: “Het jaar begint met Bach”.

Musica Poëtica staat onder leiding van Jörn Boysen. Jörn is klavecinist, musicoloog en componist. Hij is een leerling van Ton Koopman en Tine Mathot en een groot kenner van de muziek van Bach.  Zijn Markus Passion (een reconstructie op basis van muziek van Bach) is al vele malen uitgevoerd, zowel in Nederland als Duitsland. Hij heeft een mooi programma samengesteld en is solist op klavecimbel. Het programma geeft een mooi beeld van de veelzijdigheid van Bach: uit de 1e Franse Suite in D de Allemande en delen uit de cantate “Brich dem Hungrigen dein Brot”, BWV 39 en de aria “Wohlzutun und mitzuteilen vergesset nicht“. Andere solisten zijn João Luís Paixão (bas), Antoinette Lohmann op viool en Maria Sanchez op cello.

Het concert begint om 15:00 uur tot circa 16:30 uur.

Kinderen tot en met 15 jaar mogen gratis mee
Studenten betalen slechts € 5.-
Kaarten kosten € 20.- aan de zaal en € 15.- in de voorverkoop
Met een strippenkaart kost de entree slechts € 7.50. Strippenkaarten voor 10 concerten zijn te koop aan de zaal

www.muzikc.nl

Tekst loopt door onder de afbeelding

Bravura Ensemble en Jan Brokken

Muzikc is trots op het concert van vrijdag 25 januari, in Pro Rege, aanvang 20.00 uur. Het concert staat in het teken van de Internationale Gedenkdag voor de Holocaust. Jan Brokken geeft dan een lezing n.a.v. zijn boek “De rechtvaardigen”.

Kralingen

De hoofdpersoon van dit boek, Jan Zwartendijk woonde in de Oranjelaan in Kralingen. Hij werkte aan het begin van de oorlog als Philips manager in Litouwen en was honorair consul voor Nederland. Hij heeft duizenden Joodse mensen uit Oost-Europa het leven gered, door hen visa te geven voor de Nederlandse Antillen. Op die manier konden ze de holocaust overleven. De familie van de musici van Bravura was minder gelukkig: heel veel naaste familieleden van de musici zijn door de nazi’s vermoord. Op het programma staat muziek van:  D. Shostakovich, E.Bloch, M.Bruch, B.Dvarionas en M.K.Čiurlionis. De uitvoerenden van het Bravura Ensemble zijn: Marina Meerson – viool; Misha Furman – viool; Katja Dirven – cello; Mikhail Zemtsov – altviool; Slava Poprugin – piano.

Babi Yar

De violist, Misha Furman is afkomstig uit Litouwen, uit dezelfde stad waar Zwartendijk woonde. De Litouwse componist M.K.Čiurlionis heeft speciaal voor Misha zijn werk voor strijkorkest bewerkt, zodat het nu door de musici in kleinere bezetting kan worden uitgevoerd. Shostakovich schreef zijn strijkkwartet naar aanleiding van de massamoord die Nazi’s pleegden bij Babi Yar. De grootmoeder van de celliste,  Katja Dirven-Didychenko was één van de duizenden slachtoffers.

Kaarten: € 20.- zaal. (voorverkoop: € 15.- ) . Het boek “De Rechtvaardigen” is te koop aan de zaal: € 22.99 (paperback); € 29.99 (gebonden). Het concert wordt georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Amesz.

Beethoven Strijkkwartetten

Muzikc initieerde en organiseert het muzikale project ‘4 Beethoven’. Het Daniel Kwartet zal op zaterdagmiddag 9 februari de Beethoven Strijkkwartetten nummers 5 en 13 uitvoeren, in Pro Rege, Oudedijk 113 in Rotterdam-Kralingen. Het Daniel Kwartet speelt alle 18 strijkkwartetten van Beethoven, 2 per concert. Het concert van 9 februari is de derde van de reeks. Aanvang: 15.00 uur. Kaarten: € 20,-.

Kaarten

Reserveren voor de concerten van Muzikc in Pro Rege via kaarten@muzikc.nl of kaarten kopen bij Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145-a, LaMer/Berlioz Kortekade 14 of Van der Heijde Bladmuziek, Coolsingel 119. (Donner). Zie voor alle komende concerten: www.muzikc.nl (bewerkte tekst Muzikc)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.