8 studenten fietsen door Europa voor onderzoek naar hartziektes. Ieder jaar sterven er nog steeds 36 duizend mensen aan hart- en vaatziekten, 22% van de totale sterfgevallen.

Het onderzoek
Heart to Handle heeft zich ingezet voor verschillende onderzoeken naar hart- en vaatziekten. Vanaf dit jaar is er gekozen om het onderzoek van Dr. Harald Jørstad van het Amsterdam UMC meerdere jaren te gaan steunen: “Ons onderzoek richt zich op het voorkomen van plotse hartdood en hartproblemen bij mensen die sporten. Want hoe kan het dat een voorheen kerngezonde sporter zomaar neervalt op het veld? Deze vraag kunnen we pas beantwoorden als we weten wat de grenzen van gezond sporten zijn: bij welke harten kan welke sport te veel worden en juist schade opleveren?

En hoe herkennen we dat op tijd? Dit willen wij onderzoeken in de zwaarst belaste harten, namelijk van Team-NL. Op deze manier onderzoeken we de maximaal belastte harten, zodat de grenzen voor gezond sporten duidelijk zijn en kunnen we dit vertalen naar iedereen die sport, ongeacht het niveau of de intensiteit. Op deze manier heeft iedereen baat bij ons onderzoek en kunnen we zorgen dat iedereen door te sporten maximale gezondheidswinst behaalt met een zo klein mogelijk risico.” Mocht je meer willen weten over het onderzoek? Neem contact met ons op!

Website: live.hearttohandle.nl

Contact – Tel: 06 11038329 – Email: info@hearttohandle.nl – Instagram: @Hearttohandle

Open Heart to Handle 2023 One-Pager

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.