Foto © en website: David Rozing

De Tamboerlocatie – het gebied tussen de Crooswijkseweg, Tamboerstraat, Boezemstraat en Pijperstraat – wordt de komende jaren flink verbeterd. Hier werken allerlei partijen aan mee, waaronder Havensteder en de gemeente.

De woningcorporatie bouwt 51 gloednieuwe sociale huurwoningen aan de Pijperstraat en Boezemstraat. De bouw hiervan begint al dit najaar.

Dan beginnen ook de voorbereidingen voor het nieuwbouwproject Hofkwartier, aan de Tamboerstraat, Crooswijkseweg en de Pijperstraat. Op de begane grond komen hier 2 supermarkten. Met daarboven 84 koopappartementen.

Projectontwikkelaar Niersman start dit jaar nog met de asbestsanering en de sloop van de hoekpanden van de Crooswijkseweg. De verkoop van de nieuwe appartementen in project Hofkwartier start ook dit najaar.

De gemeente zit intussen niet stil. De riolering in de Tamboerstraat wordt namelijk ook vernieuwd. Tegelijkertijd pakt Stedin de gasleidingen hier aan. Dit project wordt dit jaar nog afgerond. Als alle bouwprojecten in dit gebied klaar zijn, vernieuwt de gemeente ook alle straten.

Meer informatie?
Vragen over dit project? Stuur een mail. Meer informatie is ook te vinden op www.rotterdam.nl/tamboerlocatie of op www.havensteder.nl/tamboer.

Via: nieuwsbrief gemeente Rotterdam


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.