Jan Duivendijk woont met zijn partner Anke in op de 7e etage van Helga (huisvesting voor o.m. senioren) in Het Lage Land in Rotterdam-Prins Alexander. Op woensdag 8 november ca. 13.30 uur ging het brandalarm af in de gang. Jan deed de huisdeur open en meteen weer dicht want er kwam veel rook naar binnen. Naderhand bleek de oorzaak een in brand gevlogen meterkast.

Hij legde handdoeken onderaan de deur en wachtte af. Kort daarop bonkte de brandweer op de deur en riep dat ze naar het balkon moesten om vandaar te worden geëvacueerd. Helaas kwam de hoogwerker niet tot aan het balkon van Jan en Anke, want de liftkoker zat in de weg. De brandweer kwam hun woning in en met een grote, afsluitende kap / gasmasker op hun hoofden werden ze, door de gang vol giftige rook, naar een woning aan de andere kant van het gebouw gedirigeerd, waarvan de brandweer wel eerst de deur moest intrappen.  Ze kwamen veilig beneden. Daar stonden ambulancemensen klaar om het koolmonoxide gehalte in het bloed te meten.

Hotel
Huisbaas Woon Compas zorgde ervoor dat er kon worden overnacht in een hotel. Slecht een deel van de bewoners van de 7e etage kon de dag erop terug naar hun woning. Een aantal woningen heeft ernstige schade, door roet en hitte. Het kan wel 5 weken duren voordat alles is schoongemaakt en gerepareerd. Jan en Anke konden wel terug naar hun woning maar waren zo’n 5 uur aan het schoonmaken. ‘Met ons gaat het nu goed’.

Jan vindt dat Woon Compas een compliment verdient. De huisbaas zorgde voor hotelbedden en zelfs maaltijden.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.