De deelgemeentegids Kralingen-Crooswijk is terug! Pardon, nu ‘gebiedsgids’ geheten, een handzaam boekje dat weldra in de brievenbussen van alle 65-plussers in Kralingen-Crooswijk zal belanden.

De Vrijwilligerswinkel had de hand in de samenstelling en gaat zorgen voor de verspreiding. Het is de bedoeling dat de gebiedsgids ook terechtkomt in de plaatselijke Huizen van de Wijk en de Vraagwijzer aan de Oostzeedijk 276 (voormalig deelgemeentekantoor).

Seniorenraad
De Seniorenraad Kralingen-Crooswijk zat er achterheen en de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk sprong financieel bij. Veel ouderen hebben immers geen computer e.d. in huis en kunnen daar niet mee omgaan. En dat terwijl het inmiddels de gewoonte is van eigenlijk alle instanties, zoals de overheid, om de informatie voor de burgers, vaak uitsluitend, op sites te zetten. Veel ouderen wagen zich niet meer in ‘cyberspace’ en blijven zodoende verstoken van veel belangrijke informatie.

Handig
In de gebiedsgids biedt informatie over organisaties die hulp en zorg bieden bij problemen waar u tegenaan kunt lopen. Zoals over de zorgverleners in uw eigen wijk, hulpmiddelen of ondersteuning bij financiële zaken. Maar ook over leuke activiteiten, zoals sporten en bewegen, samen eten, andere mensen ontmoeten voor een spelletje, bij een concert of een tentoonstelling of waar u computerles kunt volgen. Ook voor mensen die zich nog geen senior noemen is de gids erg handig!

Nieuwe Plantage
Op donderdag 26 oktober werd de gebiedsgids Kralingen-Crooswijk gepresenteerd, in zorginstelling De Nieuwe Plantage in Kralingen. Dat in bijzijn van 4 leden van de Seniorenraad Kralingen Crooswijk: Marijke Jessurun, Gerard Harmse, Theo Koning, voorzitter Jan van der Schans en vicevoorzitter van de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk Paulette Verbist. Op de foto van links naar rechts: Paulette Verbist, Jan van der Schans, Marijke Jessurun, Gerard Harmse, Theo Koning en Hanneke Grootenboer van de Vrijwilligerswinkel.

Om de omslag van de gebiedsgids staan Johannes Bontje (87jr.) en Sonja Hoppenbrouwer (76jr.) afgebeeld, samen met Sandy dos Reis van de Vrijwilligerswinkel.

Gebiedscommissie
De gebiedsgids is in de eerste plaats bedoeld voor 65-plussers en mogelijk gemaakt door de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk op verzoek van de Seniorenraad. Vanuit de Gemeente Rotterdam en Coalitie Erbij (nationaal samenwerkingsverband tegen eenzaamheid) is er vorm gegeven aan de gids.

Met begeleiding van Stichting Mens Centraal (o.m. bevordering zelfredzaamheid van ouderen) en in samenwerking met de plaatselijke zorginstellingen Aafje, Lelie zorggroep, Middin en DOCK (sociaal werk) heeft de Vrijwilligerswinkel invulling kunnen geven aan de gids.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.