In tegenstelling tot wat eerder werd gemeld op De Ster Online (desteronline.nl/ellendige-eikenprocessierups-verjaagd-uit-kralingse-bos), is de eikenprocessierups nog niet verdwenen uit het Kralingse Bos. De Ster ontving vandaag, donderdag 27 juni, onderstaand bericht van de gemeente:

In het Kralingse Bos zijn rond het strandbad (westzijde van de Plas) de eikenprocessierupsen inderdaad teruggedrongen met de nieuwe methode van bestrijden. Daarmee is een proef geslaagd. Maar daarmee is het Kralingse Bos absoluut nog niet vrij van deze rupsenplaag. Het zijn er zo veel, dat het lastig wordt om ze allemaal te bestrijden. Bij de ingangen van het Kralingse Bos staan ook matrixborden om bezoekers te waarschuwen voor de eikenprocessierups. Die blijven daar net zo lang als nodig is. Het zou vervelend zijn als mensen denken geen gevaar te lopen en toch onder de bultjes thuis komen.

Aldus Johanneke van der Veer van Stadsbeheer.

Blauwalg

De blauwalg is (natuurlijk) weer terug. Blijf dus uit het water van de Kralingse Plas! Naar de effectieve bestrijding daarvan wordt al jaren gezocht. Zie: desteronline.nl/aanpak-blauwalg-kralingse-plas-duurt-langer

 

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.