Hoe vaak zullen Georges Knap en Micheline Nijsten de afgelopen tijd afscheid hebben genomen? Galerie Kralingen bestaat per 1 juli a.s. niet meer, na bijna 25 jaar. Zie voor het afscheidsinterview: desteronline.nl/afscheidsreceptie-galerie-kralingen. Bij een drietal van die afscheidsbijeenkomsten in Galerie Kralingen was de Sterfotograaf aanwezig:

Vrijdagavond 1 juni trad jazzformatie Cruise Control (facebook.com/CruiseControlJazz/)  voor ’t laatst op in Galerie Kralingen. Julius Schulz – slagwerk, Dan Simon – bas, Bart Egeter – piano en Ruud Bergamin – tenor- en baritonsax, riepen Micheline en Georges naar het podium om in de bloemetjes te worden gezet. Zó kwam een einde aan een lange traditie van maandelijkse ‘JazzPlus Kralingen’ concerten.  Aan het slotconcert van Cruise Control werkten zangeres Diana van der Bent en gitarist Paul den Bakker ook mee. Het laatste nummer, heel toepasselijk: ‘Things ain’t what they used te be’ (Mercer Ellington).

Het volgende concert van Cruise Control? Als programma-onderdeel van North Sea Round Town (northsearoundtown.nl) op vrijdag 6 juli in het Nivon-gebouw, Dirk Smitsstraat 76, Rotterdam-Crooswijk. Aanvang: 20.00 uur. Toegang: gratis. De jazzformatie heet dan ‘Rotterdam Jazz Lab’ en is uitgebreid met: Michael Simon – trompet, Daniel Follmann – trombone, Koos van der Hout – ventieltrombone, Kurt Schwab – tenor- en baritonsax en Stanislav Mitrović – tenorsax, (bas)klarinet.

Vrijdagmiddag 8 juni was het tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de ‘Toffe Peer’, de onderscheiding voor en door Kralingers, ingesteld in 2012 door de in 2016 overleden Kralingse beeldhouwer Robbert Jan Donker, als beloning voor herhaaldelijk ‘tof gedrag’.  Georges Knap mocht de Toffee Peer 2017, in brons gegoten, en voor deze speciale gelegenheid verguld, in ontvangst nemen uit handen van Dik Vuik, die het jaar daarvoor de Toffe Peer 2016 ontving. Gregoir, zoon van Robbert Jan en ook beeldhouwer (www.gregoirdonker.com), zijn moeder Micky en zus Yasmina waren daarbij aanwezig en houden deze mooie familietraditie in ere. Micheline werd verblijd met een bronzen appel, met een flinke hap eruit (wie kent het verhaal niet?). Op de foto houdt Gregoir de Toffe Peer 2018 vast. Die peer wordt volgend jaar uitgereikt. Bij de uitreiking van de Toffe Peer worden ook de vorige winnaars uitgenodigd.

Op de groepsfoto, in de tuin van Galerie Kralingen, van links naar rechts: Micheline Nijsten en Georges Knap (2017), Dik Vuik (2016), Marius Huender (2015), Pup de Werk (2014), Babette Bakker (2013) en Eeuwke Woldring (2012). De prijswinnaar heeft de taak de volgende ‘Toffe Peer’ aan te wijzen. Georges Knap: we zijn benieuwd!

Zondagmiddag en -avond 10 juni was de officiële afscheidsreceptie. Het liep storm en ondanks de drukte deed dat, zo te zien, Georges en Micheline veel plezier. Vanwege het mooie weer zat de tuin vol. De bardames Yvonne en Martine werkten zich een slag in de rondte  maar zullen Galerie Kralingen ook zeer gaan missen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.