De Vrijwilligerswinkel organiseerde de Rolstoel 2-Daagse deze keer in De Esch. Een prachtig wandelgebied, vooral het traject langs het haventje en de Maas. Donderdag 16 en vrijdag 17 mei trok de lange stoet rolstoelen, voortgeduwd door vrijwilligers, door de prachtige Kralingse wijk. De foto’s werden op 16 mei gemaakt.

Dansje

Michelle van de Vrijwilligerswinkel regelde op zeer overtuigende wijze het verkeer. Stagiaire bij de Vrijwilligerswinkel Lianne had het overduidelijk zeer naar haar zin en maakte zelfs een dansje met een van de deelnemers. Die volbracht, zo te zien moeiteloos, de tocht met zijn rollator. Vrijwilligster Suad Trad, afkomstig uit Syrië, duwde ook mee.

Bekijk hier de fotoreportage in hoge resolutie

Pet

Deelnemer in de rolstoel Piet Simonis, naar eigen zeggen familie van oud-kardinaal Simonis, verrijkte de conversatie met een (oude?) uitdrukking: ‘Zo simpel als een pet van een kwartje’.

Trap

Op de op een na laatste foto, op een rijtje, van links naar rechts, Trudy Ramaer-Ignatius, die juli a.s. 94 jaar wordt en zelfstandig woont in de Van de Leckestraat (‘maar één trap’), vrijwilligster Els Bothof en Bertus Kabel, 86 jaar en zeer vief.

_IGP1405

Fotoboeken

Op de laatste foto Joep en Anja van Boven. Zij wonen in De Esch. Joep zat vroeger in het onderwijs en het echtpaar bereisde heel Europa in de zomervakanties. Nadat Joep een beroerte kreeg gaat dat niet meer maar ze kijken zo af en toe in hun fotoboeken, waarin die reizen vastgelegd. Mooie herinneringen.

Bekijk hier de fotoreportage in hoge resolutie


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.