Speeltuin Crooswijk werd heringericht,  met nieuwe speeltoestellen, zoals het Kasteel en de Airmountain, een soort van veilige trampoline. Bovendien werden speeltoestellen, waar nodig, gereviseerd. Ook nieuw is het openlucht (amfi)theatertje, vlakbij het clubhuis, dat ruimte moet gaan bieden aan optredens van, bijvoorbeeld, Circus Rotjeknor en de toeschouwertjes.  Dat alles omdat Speeltuin Crooswijk, behalve een plezierige, ook een veilige plek moet zijn voor kinderen om te spelen. GKB Realisatie (www.gkbrealisatie.nl) had een flinke klus aan de herinrichting van de Crooswijkse speeltuin, die vorig jaar het 85-jarig bestaan vierde.

Woensdagmiddag is natuurlijk hét moment voor de feestelijke heropening van een speeltuin en zó gebeurde het, op woensdag 20 juni jl. Voorzitter Willem van Bracht sprak een woordje en dat deed lid van de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk Oktay Ünlü ook. Hij droeg het gedicht ‘De straatjongen uit Rotterdam’ voor. Zie onderaan. Aan hem viel de eer te beurt om het rood-witte afzetlint door te knippen. De grote schaar werd hem aangereikt door Beth, echtgenote van Willem van Bracht. Het lint lag nog niet op de grond of de kinderen stormden massaal af op het gloednieuwe Kasteel. Het rood-witte afzetlint is nog overvloedig aanwezig in de speeltuin maar nog noodzakelijk om het pas ingezaaide gras te ontzien.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

Het uitgebreide feest voor de kinderen duurde tot vier uur ’s middags. Daarvoor was Four Sweet Entertainment (zie Facebook) ingehuurd. De Rotterdamse brassband Dreamteam Showtime (zie Facebook) trommelde en trompetterde dat het een lieve lust had.

De straatjongen uit Rotterdam

De straatjongen uit Rotterdam
De Blaak Coolsingel De wereldhaven de Skyline de Kuip
Ik kan het niet missen
Kom niet aan mijn stad
Want dan krijg ik levenslang
Die groen witte vlag
Het stadswapen sterker door strijd
Dat gevoel raak ik niet kwijt
De straatjongen uit Rotterdam

Dichter Danny van Strien

Meer foto’s hier

‘Speeltuin Vereniging Crooswijk’, Schuttersweg 74, Rotterdam-Crooswijk, tel. 010-4125143, facebook.com/SpeeltuinVerenigingCrooswijk


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.