Van links naar rechts de Utopianen Peter de Vette, Ilse Leenders en Hans Werleman, met het prachtboek UTOPIA 40 jaar. De woon- en werkgemeenschap Utopia met ateliers en werkruimtes in DWL-De Esch, Rotterdam, opgericht als coöperative vereniging, bestaat 40 jaar. En met Utopia, HAL 4, zij het dat die inmiddels een ‘congres- en evenementenlocatie’ is geworden en ‘HAL 4 aan de Maas’ is gaan heten. Evan van der Most bestierde jarenlang HAL 4’oude stijl’ en hij organiseerde de herdenkingsbijeenkomst op zondag 6 oktober in HAL 4 aan de Maas.

Nina Simone

In het boek vooral veel foto’s van wat er allemaal zo gebeurde in HAL 4 – Nina Simone en Captain Beefheart traden er op, de rollerdisco werd er uitgevonden, Rotterdams Lef repeteerde en gaf voorstellingen – gelardeerd met teksten van Utopianen en andere betrokkenen. De wilde jaren zijn, helaas, voorbij. Maar Utopia is nog springlevend. Zie: www.utopia-rotterdam.nl. Als u wilt onderduiken in het verleden van HAL 4: digitup.nl/hal4

U-boek

Het U-boek UTOPIA 40 jaar is te verkrijgen voor € 55,- exclusief € 6,95 verzendkosten. Dit bedrag kun u overmaken op NL87 INGB 0000 876886. t.n.v. Cooperatieve Werkgemeenschap Utopia U A. t.a.v U-Book. Geef eventueel ook het verzendadres op.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.