Rotterdam – Vrijdagavond rond 23.30 uur is een 29-jarige man nabij metrostation Prinsenlaan in Rotterdam beroofd door twee mannen. Een 44-jarige man is aangehouden. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte en komt graag in contact met mensen die de beroving hebben gezien.

De 29-jarige man stond op de Prinsenlaan te wachten op zijn vriendin die met de metro zou komen toen hij werd aangesproken door de twee mannen. Vervolgens bedreigden zij het slachtoffer met een samoeraizwaard en eisten geld. Het slachtoffer verzette zich en er ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer zijn hand verwondde. De daders zijn er met geld en de fiets van het slachtoffer vandoor gegaan.

Toegesnelde agenten hielden op metrostation Oosterflank op basis van signalement een 44-jarige Rotterdammer aan. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan zijn hand.

De politie wil graag in contact komen met mensen die de beroving op de Prinsenlaan hebben gezien. Heeft u iets gezien of heeft u informatie die van belang zou kunnen zijn, vragen wij u te bellen met de opsporing van district Oost via 0900-8844

Politie.nl