Jury unaniem: ‘Zonder twijfel meest inspirerende bio drogisterij’

Na een flinke vertraging door het Corona-virus, zijn vorige week voor de allereerste keer de Bio Winkel Awards uitgereikt. Doel van deze verkiezingen is de biologische speciaalzaakbranche positief in de spotlights te zetten. Daarbij zijn een aantal voor de branche belangrijke categorieën, speciaal uitgelicht, waaronder dus de drogistafdeling. Gimsel in Rotterdam is de terechte eerste winnaar in deze categorie en mag zich dus een jaar lang de beste bio drogistafdeling van Nederland noemen. Broeders Gezondheidswinkel uit Oosterhout en Ekoplaza Barneveld zijn respectievelijk op de tweede en derde plaats geëindigd.

Begin van dit jaar konden klanten van de deelnemende winkels aan de hand van een online vragenlijst hun favoriete winkel beoordelen. De drie deelnemers per categorie met de hoogste klantbeoordeling zijn vervolgens bezocht door een vakjury. De vakjury voor de categorie ‘bio drogist’ werd gevormd door specialisten van groothandel Holland Pharma, merkproducent Weleda en bureau Who-Cares. In verband met Corona kon het geplande uitreikingsevents eind maart niet doorgaan maar inmiddels zijn de Awards officieel op de winkelvloer uitgereikt. De winnaars in de verschillende categorieën krijgen een geldbedrag en een lokaal promotiepakket.

Zonder discussie werd Gimsel door de jury beoordeeld als meest inspirerende bio drogistafdeling. Het vernieuwde assortiment, helder geordend op merk in trendy design-omgeving, werd door de jury als zeer positief ervaren. ‘Kracht van het concept is dat a priori duidelijk is dat het biologisch is wat de klok slaat en dat de winkel de verwachtingen van de klant waarschijnlijk zal overtreffen. Promoties worden in deze winkel tot een minimum beperkt, nadruk ligt juist op kwaliteit en kennis.’

Het team van Gimsel is ontzettend blij met de prijs en de lovende woorden van de jury. Om klanten te bedanken voor hun stem heeft Gimsel in samenwerking met Weleda een leuke actie bedacht. Kom deze week langs op de drogisterij-afdeling en ontvang bij aankoop een Skin Food Lipbalm van Weleda cadeau.

De drogistafdeling is voor veel bio speciaalzaken een afdeling om zich mee te onderscheiden. Met een ruim assortiment natuurlijke verzorging en medewerkers die garant staan voor het beste advies op het gebied van dit prachtige assortiment, maken de drogistafdeling van de biologisch speciaalzaak vaak het omfietsen waard is. Diverse partners hebben hun naam verbonden aan het event. Holland Pharma, groothandel in natuurlijke verzorging, was sponsor van de beste bio drogistafdeling.

De Bio Winkel Awards zullen ook volgend jaar weer plaatsvinden. Vanaf eind 2020 kunnen bio speciaalzaken zich weer inschrijven voor de Awards 2021. Houd de website in de gaten: www.biowinkelawards.nl.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.