Aankomend weekend, op zaterdag 24 september en zondag 25 september van 11:00 – 17:00 uur, staan de deuren open van vele ateliers in Rotterdam.

Zo ook in het ateliercomplex in de Lambertusstraat 104 in Kralingen. Arie van Vliet, Pim van Halem, Marius van Berloo, Maritsa van Luttikhuizen, Astrid van Rijn, Marijn de Jong en Jan Wagner stellen hun atelier open.

Film Premiere: about A woman – witte wieven

In atelier 2 van Lambertusstraat 104, wordt deze documentaire voor het eerst getoond.

about A woman is een onderzoeksreeks waarin vrouwelijke kunstenaars in dialoog gaan over hun positie in de kunstwereld. De film gaat over de totstandkoming van de expositie ‘about A woman – witte wieven’ die in mei 2022 te zien was in XPO Enschede.

Vaste leden van about A woman zijn Maritsa van Luttikhuizen, Rolina Nell, Debbie Voerman en Astrid Moors. De documentaire gaat zowel in Kralingen als op Zuid in première. Op Zuid is de film te zien in het atelier van Astrid Moors, atelier 106 aan de lange Hilleweg 235.

Wellicht is het een goed moment in de atelierroute om even zittend uit te rusten en tegelijk (een deel van) de film te zien. De film wordt ondersteund door bijzondere muziek en bestaat uit korte hoofdstukken die ook afzonderlijk te zien en te volgen zijn. Stoelen, hapjes en drankjes zijn aanwezig.

Locaties Premiere:
Maritsa van Luttikhuizen, Lambertusstraat 104, atelier 2 (Kralingen)
Astrid Moors, Lange Hilleweg 235, atelier 106 (Zuid)

Tijd:
Zaterdag 24 en Zondag 25 september
Tussen 11:00-17:00 uur start de film ieder heel uur. Duur: 48 minuten (English subtitles)

Tekeningen
Tijdens GRAW zijn er op de Lambertusstraat 104 ook een aantal tekeningen te zien van Maritsa van Luttikhuizen uit de tentoonstelling ‘about A woman – witte wieven’.

Schilderijen
Astrid Moors laat in haar atelier aan de Lange Hilleweg 235 de schilderijenserie ‘mycelium’ zien, die in de expositie ‘about A woman – witte wieven’ hing.

Meer informatie:

grootrotterdamsatelierweekend.nl

www.aboutawoman.nl

www.maritsa.nl

www.astridmoors.nl

Maritsa Luttikhuizen kwam eerder langs op De Ster Online: desteronline.nl/plekken-waar-vrouwen-zich-onveilig-voelen en desteronline.nl/plekken-waar-vrouwen-zich-onveilig-voelen-2


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.