Mijn familie, vrienden en kennissen, haast iedereen heeft het over op vakantie gaan. Zeker vanwege dat rumoer in Den Haag, wil je naar je vakantieplek. Ik hoop op wat beter weer dan nu, als ik mijn stukje schrijf.

Ik weet niet of het een voor- of nadeel is als je ouder wordt en je niet meer op vakantie gaat, zoals ik. Al moet ik gelijk eerlijk zeggen: ik ben geen vakantiemens en vond het werk wat ik altijd gedaan heb, iets doen voor een ander, het mooiste wat er is. Maar toch heb ik vroeger met ons gezin veel gezien. Dat begon met het huren van een vakantiehuisje aan het strand, ongeveer 70 jaar geleden maar ook met onze vrienden Cees en Ada van Dongen naar Oostenrijk met een Volkswagen en een klein tentje waar wij in de avond aankwamen en bij het wakker worden voor het eerst de bergen zagen.

Nog later met zijn allen met de tent naar Camping de Bosrand in Limburg. In de jaren 60 werd Buurtvereniging Vredenoord opgericht. Veel van de kinderen waren nog nooit op vakantie geweest. Voor deze kinderen organiseerden wij als buurtvereniging veel kampweken, o.a. in Baarn, een kamphuis van de gemeente Rotterdam en in Teteringen een clubhuis van Centrum Kralingen in de Hoflaan onder leiding van Dick van der Maarel.

Die mis ik nog steeds, want hij is overleden, net als veel vrienden die er helaas ook niet meer zijn. Maar wij leven nu en wat ik heel belangrijk vind is, als je niet meer heel goed kan lopen, je een dak boven je hoofd hebt waar je je veilig voelt met dingen die van jou zijn waar je wat mee kunt, zoals je computer waar je heel de wereld mee kan bereiken en je via beelden kan zien waar je familie, vrienden en kennissen naartoe zijn. Omdat allemaal te zien is mooi, ook om jong te zijn. Ik ben weer benieuwd naar de verhalen van ze. Ik hoop wel dat alles veilig verloopt. Ik wens u allen een prettige vakantietijd.

Greet Wijs


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.