Deelgemeentevoorzitter Lucas de Boer bezocht op maandag 11 februari Jo van Rietschoten-Noordsij (80jr.) en Henk van Rietschoten (81jr.) omdat zij op die dag 60 jaar getrouwd waren. Hij had een grote bos bloemen bij zich en werd getracteerd op gebak met slagroom.

De Sterfotograaf greep daarnaast omdat die pas op donderdag 14 februari aanbelde. Eigen schuld. Henk en Jo wonen al zo’n 20 jaar in De Schicht, het imposante woongebouw gelegen tussen de Abram van Rijckevorselweg en de Herman Bavinckstraat. Ze zijn nog steeds blij met de dubbele gevel aan de noordzijde. Die houdt een hoop stof én lawaai van de zeer drukke Van Rijckevorselweg tegen. Het 60- jarige echtpaar bracht 6 kinderen groot, 2 dochters en 4 zonen (‘allemaal goed terechtgekomen’) en mag zich verheugen in het nakomelingschap van 13 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.

Ofschoon Henk door ziekte zeer moeilijk loopt gaan hij en zijn vrouw Jo nog steeds jaarlijks naar de camping in Rockanje. Een van zijn ‘technische’ zonen maakte een op- en afrit aan de caravan waarmee hij met z’n rollator naar boven en beneden kan. Henk weet ook het nodige van techniek. Al als dienstplichtig militair bij de Koninklijke Marine in het toenmalige Nederlands Nieuw-Guinea was hij al werkzaam als electriciën. Jo: ‘Hij was wel mager hoor, toen hij terugkwam’.

Dat beroep heeft hij zijn hele werkzame leven beoefend, onder meer bij Shell in de Botlek en op Schiphol (die Amsterdammers daar vond hij niks). Zijn grote hobby was een modelspoorbaan (Märklin). Die hing aan katrollen boven het echtelijke bed. Henk gaat met z’n kleinzoons nog wel ’s naar Miniworld (onder meer modeltreinen) aan het Weena. Jo doet de boodschappen, kookt, wast en strijkt en hoopt daarmee nog lang door te kunnen gaan. Ze heeft aan 3 uur hulp van Thuiszorg genoeg, maar haar kinderen springen ook vaak bij.

Jo van Rietschoten-Noordsij (80jr.) en Henk van Rietschoten (81jr.)