Foto: © David Rozing

Op steeds meer plekken in Kralingen duiken ze op: de nieuwe gfe-containers. Steeds meer Kralingers kunnen dus hun groente-, fruit- en etensresten (gfe) scheiden. Of daar binnenkort mee beginnnen. 

De gfe-bakken op straat zijn bestemd voor mensen die in een appartement, portiekwoning of flat wonen. Zij kunnen zo gemakkelijk hun afval scheiden. In Kralingen loopt De Esch voorop. Hier kunnen bewoners al een tijdje hun groente-, fruit- en etensresten (gfe) scheiden.

Voor bewoners in De Esch die toch nog vragen hebben over het afval scheiden, organiseert de gemeente nog twee informatiemomenten: op woensdag 28 februari en zaterdag 2 maart. Tussen 13.00 en 17.00 uur staan medewerkers van de gemeente dan bij supermarkt Plus aan de Rijnwaterstraat.

In Struisenburg en Kralingen-Oost werden eerder dit jaar gfe-containers geplaatst. En het afval scheiden kan hier binnenkort ook beginnen: bewoners krijgen volgende week hun eigen ‘afvaltag’ opgestuurd. Zo’n tag is eigenlijk een soort sleutel, om de gfe-bak mee te openen.

Tot slot blijft ook Kralingen-West niet achter. Hier plaatst de gemeente binnenkort 113 gloednieuwe gfe-containers. Begin april vinden bewoners hier hun eigen afvaltag bij de post.

De gemeente deelt overigens ook op verschillende momenten speciale afvalbakjes uit, waarin mensen thuis hun gfe-afval kunnen verzamelen. Dit om het scheiden van afval zo makkelijk mogelijk te maken.

Waar en wanneer mensen deze keukenbakjes kunnen afhalen, is te vinden in het informatiepakketje dat de gemeente met de afvaltag meestuurt.

Niet in een keer
Vanaf 1 januari 2024 is het voor alle gemeenten verplicht organisch afval gescheiden in te zamelen en te verwerken. In heel Rotterdam zijn er duizenden nieuwe gfe-containers nodig. Het is onmogelijk die allemaal in een keer te plaatsen. Daarom doet de gemeente dit in fasen, wijk voor wijk.

Meer weten over wat er nu in de gfe-bak mag en wat niet? Kijk dan op rotterdam.nl/gfe.

(Persbericht wijkraad Kralingen – Crooswijk)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.