Het verbijsterende verhaal achter een miljoenenaffaire door Frank de Kruif.

Maandag 30 augustus 2004 was een zwarte dag voor de haven van Rotterdam. Op die dag wordt directeur van het Havenbedrijf Rotterdam, Willem Scholten, op non-actief gesteld. Scholten had voor 180 miljoen euro bankgaranties gegeven aan zakenman Joep van den Nieuwenhuijzen, zonder zijn politieke bazen hierover te informeren. Dit kwam aan het licht, toen verschillende onderdelen van de onderneming van Van den Nieuwenhuijzen failliet gingen.

Hoe kon dit gebeuren? Wie waren erbij betrokken en wat was de schade? Wat het havenschandaal zo fascinerend maakt, is de betrokkenheid van grote financiële instellingen en de nationale en gemeentelijke politiek. Dit alles leidt tot een verbijsterend verhaal dat nog steeds niet is afgerond.

Kruif

Schrijver en journalist Frank de Kruif volgt het havenschandaal al jaren op de voet. Hij is er in geslaagd de vaak taaie en saaie materie van financiële fraude te maken tot een spannend, mooi en onthutsend boek.

Signeersessie
De Dames van Amesz nodigen u met groot enthousiasme uit voor de signeersessie op zaterdag 14 november 2015 van 14.00 tot 15.30 uur in de winkel aan de Voorschoterlaan 145a. Frank de Kruif is bereid iets te vertellen en uw vragen omtrent het schandaal te beantwoorden vooraf aan het signeren.

foto: Robert Lagendijk

 

Reserveer nu alvast een exemplaar! € 19.95
telefoon: 010-4123638 of
info@amesz-boekhandel.nl

Amesz logo

 

havenschandaal