Rotterdam, 7 januari 2021 – Vandaag heeft Het Oogziekenhuis Rotterdam met trots een Optometristencentrum geopend aan het Haringvliet 72 in Rotterdam. Oogheelkundige patiënten die de specialistische zorg van de oogarts niet meer nodig hebben, worden voortaan door een gespecialiseerde optometrist in dit centrum gezien. Hierdoor zijn deze patiënten gegarandeerd van efficiënte, kwalitatief goede zorg op een kleinschalige locatie, terwijl er bij de oogarts meer patiënten terecht kunnen die de specialistische zorg van de oogarts nodig hebben.

De optometrist wordt het eerste aanspreekpunt van de patiënt en volgt dezelfde werkwijze als de oogarts in Het Oogziekenhuis Rotterdam. De optometrist heeft indien nodig nauw contact met de oogarts en werkt in hetzelfde dossier. Wanneer het nodig is, wordt de patiënt weer met voorrang naar de oogarts verwezen.

In eerste instantie worden glaucoompatiënten waarbij het ziektebeeld niet verergert en een deel van de patiënten die een operatie heeft gehad aan het glasvocht of netvlies uitgenodigd voor een afspraak in het Optometristencentrum.

De Juiste Zorg op de Juiste Plek
Voor de patiënten van het Optometristencentrum is het fijn dat ze voortaan terecht kunnen bij één optometrist die zowel de onderzoeken bij hen uitvoert als het gesprek met de patiënt voert. Hierdoor is de tijd die de patiënt in het ziekenhuis doorbrengt korter. Andere patiënten die een operatie of meer specialistische zorg nodig hebben, kunnen sneller terecht bij onze gespecialiseerde oogartsen.

Yvonne Koppelman, voorzitter van de raad van bestuur, is dan ook zeer verheugd met de start van het Optometristencentrum. “Met de opening van dit centrum zetten we verdere stappen om nog meer zorg op de juiste plek aan te bieden aan onze patiënten, met behoud van de kwaliteit waar Het Oogziekenhuis bekend om staat. Het is een mooie aanvulling op de stap die we bijna 3 jaar geleden hebben gezet, om een deel van de stabiele glaucoompatiënten naar optiekzaken in de regio te verwijzen. Zo kunnen we zoveel mogelijk patiënten van kwalitatief goede, passende zorg voorzien en creëren we tegelijkertijd ruimte om de complexe oogzorg te kunnen continueren.”

Op termijn verwacht Het Oogziekenhuis ook een deel van de controles van patiënten met andere oogziekten te verplaatsen naar het Optometristencentrum, waardoor binnen Het Oogziekenhuis nog meer ruimte ontstaat voor operaties en specialistische oogheelkundige zorg.

Kwaliteit van zorg
De optometristen die in het Optometristencentrum werken zijn langdurig opgeleid door de oogartsen van Het Oogziekenhuis en blijven ook deels werkzaam op de specialistische spreekuren in Het Oogziekenhuis. Zo blijft hun kennis op peil. De optometristen hebben veel ervaring en hebben zich gespecialiseerd in de oogziekten van de patiënten die ze binnen het Optometristencentrum zien. “Het Optometristencentrum is een mooie aanvulling op ons werk en een doorontwikkeling van onze functie als optometrist.”, aldus Joanne Chin Kon Sung, senior optometrist.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.