Presentatie biografie Jezelf blijven ontwikkelen – Het verhaal van Hamit Karakus in Boekhandel Snoek

In Boekhandel Snoek zal het eerste exemplaar overhandigd worden aan oud-minister Pieter Winsemius, die ook de introductie zal houden! Zondag 26 januari,13.00 uur.

Auteur Dick Gebuys zei enkele jaren geleden tegen Hamit Karakus: “Wij moeten een boek schrijven over jouw leven!” Nu, 40 gesprekken verder is dat boek er: “Jezelf blijven ontwikkelen – Het verhaal van Hamit Karakus”.

Over het jongetje dat opgroeide in een dorp in Anatolië en in Nederland binnenkwam in het Overijsselse Steenwijk. Via de LTS kwam hij op de plaatselijke tapijtfabriek terecht waar ook zijn vader werkte. Maar hij wou bij de politie.

Hamit volgde de politieschool in Lochem en werd politieman in Rotterdam-Noord, later brigadier in Schiedam. Vervolgens was hij werkzaam in de onroerend goedsector en werd hij afdelingsbestuurder van de PvdA Rotterdam. Van 2006 tot 2014 was hij wethouder van Rotterdam voor onder meer Stadsontwikkeling en loco-burgemeester. Tijdens zijn wethouderschap ontwikkelde zich Manhattan aan de Maas, werd de Markthal gebouwd en kreeg bijvoorbeeld het schiereiland Katendrecht een totaal ander uiterlijk. Tevens kwam toen het Nationaal Programma voor Rotterdam-Zuid tot stand. Sinds 2014 is Hamit Karakus directeur van Platform31 een onderzoeks- en adviesbureau voor de overheid.

Met recht zou je dus mogen zeggen, als je zijn loopbaan tot nu toe wilt samenvatten: “van LBO tot CEO”.

Boekhandel Snoek
Meent 126
3011 JS Rotterdam
010 – 413 96 66

www.facebook.com/boekhandel.snoek
info@boekhandelsnoek.nl
www.boekhandelsnoek.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.