Op vrijdag 1 november waren ouderen van Aafje-locatie zorgcentrum Hoppesteyn te gast in het Havenziekenhuis. Zij genoten die middag van een High Tea. Het Havenziekenhuis deed zo mee aan de Lief-en-Leed-week van Stichting Opzoomer Mee. Doel van de middag was ouderen in het zonnetje te zetten en hen te laten genieten van een kopje thee, lekkere hapjes, muziek en het mooie uitzicht vanuit de Brasserie over de Maas en de skyline van Rotterdam.

De ouderen werden door het Havenziekenhuis thuis opgehaald en naar de Brasserie Aan de Maas op de vijfde verdieping van het Havenziekenhuis gebracht. Medische staf-voorzitter Bianka Mennema verwelkomde de gasten en lichtte de historie van het ziekenhuis toe. Ook waren er oude foto’s om de verhalen te illustreren.

Verhalen
Dit allemaal onder het genot van een kopje thee en diverse hapjes. De middag werd muzikaal ondersteund door een pianist die zowel achtergrondmuziek als échte havenmeezingers speelde. De ouderen zongen enthousiast mee en er gingen flink wat verhalen van vroeger over tafel.

High tea Havenziekenhuis

Eigen kracht
De verwenmiddag werd georganiseerd in het kader van de Lief-en-Leed-week van de Stichting Opzoomer Mee die van 28 oktober tot 3 november plaatsvond. In deze week zetten Rotterdammers zich op eigen kracht in voor sociale en/of fysieke verbetering in hun buurt. Nieuw dit jaar was dat ook de zorg bij de Liefen- Leed-week betrokken werd. Buurtbewoners zetten zich in voor Rotterdammers die net dat beetje extra aandacht of waardering verdienen. Zorg voor elkaar, om sociale banden te versterken, meer voor elkaar te betekenen en een stad met meer warmte te creëren. Het Havenziekenhuis heeft het initiatief van Stichting Opzoomer Mee van harte ondersteund. Zorg mét persoonlijke aandacht staat altijd centraal bij dit Rotterdamse ziekenhuis.

(ingezonden mededeling Havenziekenhuis)

www.havenziekenhuis.nl