Afgelopen zondagmiddag hockeyden de meisjes A1 van HV Victoria tegen de jongens B2 van HCR, op het sportterrein van Victoria in Kralingen. Dit deden zij voor een zeer goed doel, te weten een zonnepanelenpark bij het ziekenhuis van de Lion Heart Foundation in Yele, Sierra Leone. Kijk voor meer informatie op www.lion-heart.nl. De benefietwedstrijd was mogelijk gemaakt door het bedrijf AA Lease.

Lion Heart in Sierra Leone heeft in het door Ebola geteisterde land steen voor steen een ziekenhuis gebouwd. Het hospitaal heeft 62 bedden en er werken 48 lokale medewerkers onder leiding van twee Nederlandse tropenartsen. Wilde Ganzen steunt de actie voor de zonnepanelen en verdubbelt de opbrengst. Joanne Meyboom, voorzitter van het bestuur van Lion Heart: “Zonne-energie is letterlijk van levensbelang voor onze mensen in Sierra Leone. Op dit moment valt de elektriciteit in het ziekenhuis met regelmaat uit. Er moet dan razendsnel overgestapt worden op noodstroomaggregaten. Voor de veiligheid van onze mensen en om de gezondheidzorg 24 uur per dag te kunnen garanderen, is het essentieel dat er een zonnepanelenpark wordt geplaatst op het ziekenhuis terrein”.

A1 van HV Victoria

De uitslag werd uiteindelijk 4-3 voor de jongens. Het was een erg leuke wedstrijd. Verder is, onder andere dankzij een mooie bijdrage van AA Lease, het resultaat ruim 30.000 euro, dus dat is helemaal geweldig.

(ingezonden tekst: Maciel Toorenvliet-Stoker, communicatie adviseur Lion Heart Foundation)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]