Rotterdam – Zondag 8 mei vlak voor middernacht meldden meerdere getuigen een vechtpartij aan de Kerkhoflaan in Crooswijk. Vier verdachten hadden ingebroken in een auto en geprobeerd deze te stelen, maar de eigenaar zag dit gebeuren en rende met enkele familieleden naar de auto waarop de vechtpartij ontstond. Het viertal is aangehouden.

Om 23.52 krijgt de politie een melding dat acht personen met elkaar aan het vechten zijn op de Kerkhoflaan. De aanleiding was een auto-inbraak. Volgens de melding waren de verdachten richting de Boezembocht gelopen. In de buurt van de Boezembocht zagen agenten vier personen die voldeden aan het opgegeven signalement. Bij één van de verdachten werden spullen aangetroffen die uit de auto waren gestolen. De verdachten zijn aangehouden, het gaat om twee vrouwen van 17 en 19 jaar uit Capelle aan den IJssel en twee Rotterdammers van 19 en 23 jaar.

De verdachten waren tijdens hun vlucht hun hond kwijt geraakt. Ook deze is later door agenten terug gevonden en overgedragen aan de dierenambulance. Eén van de verdachten moest aan een hoofdwond behandeld worden in het ziekenhuis. De aangever en zijn familie zijn wel geslagen door de verdachten, maar hadden geen letsel als gevolg van de vechtpartij.

Politie.nl