Ben je op dit moment niet tevreden met jouw kapsel? Vind je bijvoorbeeld jouw inhammen echt verschrikkelijk? Of merk je dat meer en meer haren uit beginnen te vallen? Geen nood aan de man; je kunt tegenwoordig namelijk uit meerdere haartransplantatie behandelingen kiezen. Dankzij dergelijke behandelingen kun je weer de beschikking over een volle haardos krijgen.

Maar, hoe verloopt zo’n behandeltraject nou? Welke stappen moet je doorlopen? En wat is de rol van een haar kliniek tijdens zo’n traject? Je leest het hieronder.

Stap 1: consult
Allereerst is het zaak om een intakegesprek te houden bij een haartransplantatie kliniek. Tijdens dit gesprek wordt door de specialist nauwkeurig jouw haaruitval bekeken. Vervolgens krijg je van de specialist uitleg over de verschillende technieken; aan de hand van zijn/haar bevindingen kan tevens direct de best passende techniek voorgesteld worden.

De uiteindelijke haarlijn transplantatie is uiteraard ook afhankelijk van jouw wensen. Tijdens dit consult ben je in staat om jouw wensen met de specialist te delen.

Stap 2: eerste behandeling
Ben je akkoord met een bepaalde techniek en bijgaand prijskaartje? Dan is het tijd voor de eerste behandeling. Als je voor de FUE techniek bent gegaan, betreft dit een behandeling waarbij grafts uit de hoofdhuid worden gehaald. Dit zijn als het ware haarzakjes met daarin wortels van meerdere haren. Dankzij een holle naald – en een plaatselijke verdoving – worden dergelijke haarzakjes soepel uit jouw hoofdhuid gehaald.

Stap 3: inzetten van het haar
Vervolgens zet de specialist deze grafts in jouw hoofdhuis in. Hiervoor maakt de specialist gebruik van een naald; met deze naald worden kleine openingen in jouw hoofdhuid gemaakt. Vervolgens worden in deze openingen de grafts getransplanteerd. Uiteraard worden de grafts in de juiste richting geplaatst, zodat jouw haarlijn op een natuurlijke manier gaat groeien.

Stap 4: nazorg & controlebezoeken
Zo, je bent nu eigenlijk al klaar met de haartransplantatie behandeling. In de komende periode is het een kwestie van nazorg en eventuele controlebezoeken. Over het algemeen kan gesteld worden dat het herstel van de haartransplantatie behandeling maximaal 10 dagen duurt.

Het mag duidelijk zijn: haartransplantaties zijn door de jaren heen steeds interessanter geworden. De behandelingen duren korter, kosten minder geld en zijn vele malen efficiënter. Met alle dank aan de nieuwe technieken en de specialisten in ons land. Je weet nu in ieder geval ook hoe het behandeltraject voor de haartransplantaties precies in zijn werk gaat. Overweeg je nu ook een haartransplantatie?


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.