Hoger beroep in verkrachtingszaak De Esch

jul 03, 19 Hoger beroep in verkrachtingszaak De Esch

Justitie gaat in hoger beroep tegen het vonnis in de gewelddadige verkrachtingszaak in de Kralinger Esch. In die zaak werd de toen achttienjarige Rotterdammer Gerson F. veroordeeld tot twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs.

Het Openbaar Ministerie (OM) vraagt zich af of het slachtoffer en de rest van de maatschappij wel voldoende wordt beschermd met deze straf. Eerder werd gesteld dat de kans dat de veroordeelde opnieuw de fout in gaat vrij groot is.

Justitie wil dat Gerson F. via het strafrecht voor volwassenen berecht zou worden. Daarom werd een straf geëist van 7 jaar en tbs met dwangverpleging. De veroordeelde heeft de maximumstraf gekregen, die mogelijk was volgens de wet.

Lees ook: desteronline.nl/jeugddetentie-en-tbs-voor-verkrachting-kralinger-de-esch

Op 21 juli 2018 werd een 20-jarige studente in de Herman Bavinckstraat in Rotterdam-Kralingen het slachtoffer van verkrachting. Ook probeerde de man het slachtoffer te wurgen.

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *