Holland Baroque en Eric Vloeimans

Holland Baroque en Eric Vloeimans wonnen onlangs de Edison Klassiek Publieksprijs. Trompettist Eric Vloeimans woont in Kralingen.

Het komende jaar, op vrijdag 16 februari, zijn Holland Baroque en Eric Vloeimans met het programma ‘Carrousel’ te horen en te zien in Pro Rege aan de Oudedijk 113, Rotterdam-Kralingen.

De cd ‘Carrousel’ heeft de Edison Klassiek Publieksprijs 2017 gewonnen. De Edison werd op zondag 19 november tijdens de live-uitzending van Podium Witteman uitgereikt aan Holland Baroque en Eric Vloeimans in De Hallen in Amsterdam.

De Edison is de oudste en meest gerenommeerde muziekprijs in Nederland. De nominaties werden bepaald door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury onder voorzitterschap van Mischa Spel, muziekredacteur en recensent bij de NRC. Vervolgens was het aan het publiek om te kiezen wie de Edison Publieksprijs zou winnen.

Eric Vloeimans en Holland Baroque waren zeer vereerd dat de jury de cd ‘Carrousel’ had genomineerd. De massale steun van het publiek en de prachtige prijs die daar het gevolg van is, verheugt ons enorm.

Judith en Tineke Steenbrink, Artistiek Team van Holland Baroque:
“Tijdens de cd-opnames werden we overdonderd door de antieke schoonheid van de cornetto die zo wondermooi mengt met de Vloeimans sound. We ontdekten hoe vanzelfsprekend het klinkt om in een Bachkoraal barokke strijkers met celesta te laten versmelten. Stukje bij beetje is ons duidelijk geworden dat muren tussen genres er niet toe doen als je eroverheen durft te kijken.”

Bedankt voor uw stem! 

Ongelofelijk hoeveel mensen zich ingezet hebben om zoveel mogelijk stemmen voor de Edison Klassiek Publieksprijs voor Holland Baroque te verzamelen.

Mede namens Eric Vloeimans ontzettend bedankt.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.