Maandagavond laat belde Franny van Linschoten vanuit Nijkerk opgetogen met De Ster. Wat zij niet had verwacht, was tóch gebeurd: Slagerij van Linschoten in de Lusthofstraat, Kralingen, was onderscheiden met het hoogst haalbare aantal van 3 Sterren.

Het vakblad Vleesmagazine is de initiator van de wedstrijd ‘Slager met Ster’ (www.slagermetster.nl). De organisatie lag in handen van Vleesmagazine en NBC (Nederlands Bakkerij Centrum). De finale vond maandagavond 17 november plaats in het Hart van Holland in Nijkerk.

Landelijk waren er 58 genomineerden voor de Sterren, waarvan er 47 werden onderscheiden – 20 slagerijen kregen 1 Ster, 20 slagerijen 2 Sterren en 7 slagerijen kregen 3 Sterren.

Voordat ze vertrok naar Nijkerk, was Franny nog voorzichtig: “Uiteraard willen we onze 2 Sterren, behaald in 2013, verdedigen. Evenals het voorgaande jaar gaat het in deze wedstrijd niet alleen om onze ambachtelijke producten maar ook om alle dingen achter de schermen – ondernemersvaardigheden, jaarcijfers, personeelsbeleid, visie en missie van het bedrijf. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt uitgebreid besproken”.

Gedurende het afgelopen jaar zijn er diverse keuringsmomenten geweest. Mysteryshoppers, retaildeskundigen en als klap op de vuurpijl hebben Hubert en Franny op 31 oktober een presentatie voor een driekoppige ondernemersjury gehouden.

Het is niet voor ‘t eerst dat Hubbert en Franny van Linschoten de hoogst mogelijke score behalen. In 2011 werd Keurslager van H.P. Linschoten uitgeroepen tot ‘Beste Ambachtelijke Slagerij van het Jaar’.

H.P. van Linschoten 3 sterren

Proeverij
Het komend weekend, na de prijsuitreiking, staat in het teken van proeverijen en demonstraties. Via De Ster blijft u op de hoogte. Maar eerst viert iedereen bij Van Linschoten ‘een dik, vet feest’, aldus Franny.

Keurslager H.P. van Linschoten V.O.F.
www.vanlinschoten.keurslager.nl
Lusthofstraat 48, 3062 WN Rotterdam, tel. 010-2810665.